• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Tamer Korkmaz: “Barış Tiyatrosu” yahut “Kim İnanır?”

Tamer Korkmaz: “Barış Tiyatrosu” yahut “Kim İnanır?”
Irak’ta, Suriye’de, Afganistan’da kasten camileri bombalatan Haydut Devlet’in Başı “2019 Nobel Barış Ödülü, Etiyopya Başbakanı’nın değil benim hakkımdı” diye zırladı!

Bu lafından sadece sekiz gün önce “Kasım Süleymani benim talimatımla öldürüldü” diyerek gururla babalanan da Beyaz Saray’da oturan Sarı Kovboy’dur!

Süleymani’nin katledilmesi, apaçık bir terör saldırısıdır.

Varsayalım: İran devleti, misal CIA Başkanı’nı Bağdat’ta bir füze saldırısıyla öldürseydi…

Washington’ın bunu bir terörist saldırı olarak tanımlayıp, üstüne bir de “İran’a savaş açacağını” öngörmek; işten bile değildi!

Ezcümle, “İran devletinin hiyerarşisinde çok önemli bir mevkide bulunan bir komutanı” terör saldırısıyla katleden Amerikan Devleti; bir kere daha Uluslararası Hukuka değil Orman Kanununa bağlı olduğunu gösterdi.

*

Tam da burada; MHP lideri Devlet Bahçeli’nin şu isabetli sözlerini not etmek gerekiyor:

“Resmi bir devlet görevlisi olan Süleymani madem suçlu idi; o zaman bir suçlunun nasıl yargılanacağı, cezalandırılacağı, hangi hukuki işlemlere muhatap kalacağı, temel hukuk bilgisine sahip olan herkesin bildiği bir husustur…

Üst rütbeli bir askeri hedef alarak ‘Bana göre suçludur, o halde ölmesi gerekir’ demek kanun tanımazlıktır, vahşi batı yöntemidir, barbarlığın ta kendisidir!” (13 Ocak 2020; Türkgün)

Süleymani’nin sistematik katliamlar yapmış bir zalim olması; ABD’nin onu bir terör saldırısıyla katlettiği gerçeğini ve Trump’ın da bu “cinayetin azmettiricisi” olduğu hususunu asla değiştirmez!

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/tamerkorkmaz/baris-tiyatrosu-yahut-kim-inanir-2053998

Bu haber toplam 269 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim