• İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Tanpınar'ın Tamamlanmamış Bir Romanı Daha: Suat'ın Mektubu

Tanpınar'ın Tamamlanmamış Bir Romanı Daha: Suat'ın Mektubu

'Huzur' romanının yayımlanmasının ardından Tanpınar ile yapılan bir röportajda, yazar, Suat’ı roman içinde yeterince derinleştiremediğini düşünmüş ve sadece Suat’a özel, onun mektuplarından müstakil bir kitap ve aynı zamanda Huzur’un devamını çıkaracağını söylemiş. Handan İnci, Tanpınar’ın ''Suat’ın Mektubu'' üzerine uzun uzun çalıştığı ama nihayet veremediğini belirtiyor. Sedat Palut yazdı.

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın XX. yüzyılın en önemli Türk romancıları arasında olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Derdi olan bir yazar, Tanpınar. Derdini de satır aralarında sezdirmeyi seven bir yazar. Tanpınar, günlüklerinden de gördüğümüz kadarıyla zamanında kıymeti bilinen yazarlardan değil. Zira günlüklerinde okunmamaktan oldukça şikâyetçiydi.

Günümüzde ise durum oldukça farklı… Ne güzel ki kitapları satılıyor, üzerine tezler yazılıyor, yarışmalar düzenleniyor. Fakat sanırım Tanpınar ile ilgili en güzel gelişme MSGSÜ bünyesinde, Prof. Dr. Handan İnci liderliğinde Ahmet Hamdi Tanpınar Edebiyat Araştırmaları ve Uygulama Merkezi’nin kurulmuş olmasıdır. Tanpınar’ın “devam ederek değişmek, değişerek devam etmek” cümlesinden yola çıkarak kurulan merkez, Tanpınar’ın el yazılarından yola çıkarak basılmayan eserlerini gün yüzüne çıkarmayı da kendisine hedef edinmiş. İyi de yapmış. Burada merkeze bırakılan dosyalar ve dijital veriler okurla paylaşılmayı bekliyor. Prof. Dr. Handan İnci, yakın zamanda yine Ahmet Hamdi Tanpınar tarafından yazılan Saatleri Ayarlama Enstitüsü’nün oyun halinde okura sunulacağını söyledi. Bu merkezin ilk ürünü ise yakın zamanda Dergah Yayınları arasından çıktı: Suat’ın Mektubu.

Kitapta, yayına hazırlayan Prof. Dr. Handan İnci’nin uzun bir yazısı var. Bu yazı, mektubun içeriği ve Tanpınar’a ait. Bunun dışında Suat’ın Mektubu, bunun daktilo edilirken düzeltilmiş halleri ve kitabın sonunda Tanpınar’ın Suat’ın Mektubu hakkındaki notları yer almaktadır.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/kitap/28208/tanpinarin-tamamlanmamis-bir-romani-daha-suatin-mektubu

Bu haber toplam 761 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim