• İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

Tarih yazdılar

Tarih yazdılar
Önceki hafta kaybettiğimiz İslam bilim tarihi profesörü, büyük alim Prof. Fuat Sezgin’in yasını tutarken, Türk Edebiyatı dergisi Temmuz 537. sayısını, geçen mayıs ayında ebediyete uğurladığımız iki büyük değerin aziz hatırasına ayırdı.
Yazar ve düşünür Mehmed Niyazi Özdemir ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Semavi Eyice… Mehmed Niyazi dosyasının ilk yazısı, merhumun altmış yıllık dostu Özer Ravanoğlu’na ait.Ravanoğlu; “Mehmed Niyazi” başlıklı yazısında daha çok merhumun gençlik ve öğrencilik yıllarını, o karanlık devirlerde verilen mücadeleleri anlatıyor. Ahmed Güner Sayar’ın “Mehmed Niyazî Özdemir’e Vedâ”; Ahmet Koçak’ın “Tarihi Romana Taşıyan Usta: Mehmed Niyazi Özdemir’in Ardından”; Fatih Baha Aydın’ın “Mehmed Niyazi Özdemir’in Gölgesinde”; Mehmet Bilâl Yamak’ın “Sanma ki Hikâyesi Şu Titreyen Dalların; Düşen yaprakla Biter…” ve Şerif Aydemir’in “Bir Yıldız Daha Kaydı Göğümüzden” başlıklı çalışmaları ile dosya tamamlanıyor.
 
EYİCE İLE SON RÖPORTAJ
 
İkinci dosya Prof. Dr. Semavi Eyice ile yapılmış son röportaj özelliğini taşıyan, İsa Kayaalp ve Sema Doğan’ın beraber gerçekleştirdiği röportajdan ve Sema Doğan’a ait “İstanbul Hafızasını Kaybetti: Semavi Eyice” başlığını taşıyan yazıdan oluşuyor. 
Bu haber toplam 808 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim