• İstanbul 15 °C
  • Ankara 20 °C

Tarık Buğra 100 yaşında!

Tarık Buğra 100 yaşında!
Türkiye Yazarlar Birliği’nin Tarık Buğra bilgi şöleni 12-14 Ekimde Ankara’da

Büyük romancımız Tarık Buğra bu sene 100 yaşında!

Cumhuriyet dönemi Türk romanının önemli isimlerinden Tarık Buğra’nın 100. doğum yıldönümünde öncelikle yazar hakkındaki mevcut literatüre yeni yaklaşımlarla katkıda bulunmak, ikinci olarak da yazarı ve eserlerini yeni nesillere tanıtmak hedeflerinden yola çıkarak “Tarık Buğra 100 Yaşında” başlıklı bir bilgi şöleni düzenledik. Bu bilgi şöleniyle katılımcı araştırmacı ve yazarların sosyal bilimlerdeki yeni gelişmelerden ve yeni dönemde ortaya çıkan edebiyat kuramlarından yararlanarak Tarık Buğra’nın roman ve hikâyeleri üzerine daha önce yapılan çalışmalardan farklı yaklaşımlar geliştirmeleriyle mevcut literatüre güncel katkı sağlanması amaçlanmaktadır. Böylece hem Tarık Buğra hakkında bugüne kadar yapılmış çalışmalara bir yenisi eklenerek literatür zenginleştirilmiş olacak hem de çok sayıda bilim insanının farklı perspektiflerden değerlendirmeleriyle yazar ve eserleri üzerine yenilikçi yorumlar geliştirilecektir. Bilgi şöleninde sunulan her bir bildirinin, özelde Türk dili ve edebiyatı, genelde ise sosyal bilimlere birçok bakımdan önemli katkılar sunması hedeflenmiştir. Diğer taraftan Anadolu Mektebi’ni temsilen katılan ortaöğretim ve yükseköğretim öğrencisi genç araştırmacıların sunacakları katkının da bu bilgi şölenini farklı ve özgün kılması beklenmektedir. Sempozyum sonunda basılacak bildiri kitabının da gelecekte Tarık Buğra ve eserleri üzerine çalışmak isteyen araştırmacılar için ufuk açıcı bilgi ve yorumlar sunarak konu üzerinde kalıcı bir etki yaratması amaçlanmaktadır. 

Tarık Buğra’nın 100. doğum yılında Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ve Anadolu Mektebi işbirliğiyle düzenlenen bilgi şöleninin, yeni nesillerin bu büyük yazarı daha yakından tanıması için katkı sunması en büyük temennimizdir.

TYB'nin 40.yıl faaliyetlerinden olan Tarık Buğra bilgi şöleni Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ile müştereken yapılacak. Toplantı  12-14 Ekimde Ankara’da Yıldırım Bayezit Üniversitesi'nin salonlarında gerçekleştirilecek.

program1-001.jpg

program2-002.jpg

program3-001.jpg

tarikbugraafis.jpg

Bu haber toplam 5130 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim