• İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Tarkan Zengin: Çalışma hayatının sorunları 2019’a bırakılmamalı

Tarkan Zengin: Çalışma hayatının sorunları 2019’a bırakılmamalı
Çalışanları ve sendikaları rahatsız eden bir dizi sorun çözüm bekliyor. Taşeron, iş kazaları ve mevsimlik gezici tarım işçilerinin durumu bunlardan bazıları.

 Kıdem tazminatında kazanımların geriye götürüleceği iddiaları ile memurların iş güvencesine ilişkin iddialar da açıklığa kavuşturulmalı.

Çalışma hayatı muhatapları itibariyle neredeyse tüm toplumu ilgilendiriyor. O nedenle çalışma hayatına ilişkin yapılması muhtemel değişiklikler ve yapılan düzenlemeler önemli bir kesim tarafından dikkatle izleniyor. Maliye Bakanlığı, binek otomobillerin Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) 2018’de yüzde 40 artış yapılacağını ve çalışanların yüzde 27 olan üçüncü vergi diliminin yüzde 30’a çıkarılacağını söylemişti. Toplumsal tepkiye neden olan bu artışlar sonrasında Cumhurbaşkanının talimatı üzerine doğru olan yapıldı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen “torba tasarı” üzerinde verilen önergenin kabul edilmesiyle MTV zam oranı yüzde 25’e çekildi ve çalışanların yüzde 27 olan üçüncü vergi diliminin yüzde 30’a çıkarılmasından vazgeçildi. MTV ve vergi dilimlerinde olduğu gibi toplumun önemli bir kesimini ilgilendiren ve özellikle emekçileri ilgilendiren kararlar alınırken sendikaların ve toplumun tepkilerine kulak vermek bazı yanlışların düzelmesine neden olabiliyor. Yaşadığımız bu vergi düzenlemesine benzer çalışanları ve sendikaları rahatsız eden bazı sorunlar var. Bu sorunları 2019’a bırakmamak gerekir. Taşeron, iş kazaları ve mevsimlik gezici tarım işçileri gibi sorunların kısa sürede çözülmesi gerekir. Ayrıca kıdem tazminatında kazanımların geriye götürüleceği iddiaları ile memurların iş güvencesine ilişkin iddialar açıklığa kavuşturulmalıdır.

Devamı: http://www.star.com.tr/acik-gorus/calisma-hayatinin-sorunlari-2019a-birakilmamali-haber-1266621/

Bu haber toplam 773 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim