• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Teknolojinin hızı Müslümanların başını döndürdü

Teknolojinin hızı Müslümanların başını döndürdü
Twitterda gevezelik ­etmekten, facebookta beğenilmek için şekilden şekle girmekten, Instagramda her anımızı görüntülenecek bir kayda dönüştürmekten geri kalmadığımızı söyleyen Nazife Şişman, yeni teknolojileri sorgulamaksızın ve hiçbir filtre ya da ....

Twitterda gevezelik ­etmekten, facebookta beğenilmek için şekilden şekle girmekten, Instagramda her anımızı görüntülenecek bir kayda dönüştürmekten geri kalmadığımızı söyleyen Nazife Şişman, yeni teknolojileri sorgulamaksızın ve hiçbir filtre ya da kasis koyma gereği duymaksızın hayatlarımıza dahil ettiğimizi vurguluyor.

Sosyal medyada yüzlerce fenomen, milyonlarca kez beğenilen paylaşımlar ve takipçiler… İş artık çığırından çıkmak üzere. Neyse ki, imdadımıza Sosyolog-Yazar Nazife Şişman'ın “Dijital Çağda Müslüman Kalmak” adlı kitabı yetişti. Şişman ile Müslümanların sosyal medya ile ilişkisini ve e-kitap üzerinden teknolojinin fayda/zararlarını konuştuk.

Öncelikle kitabınızın adından başlamak istiyorum: “Dijital çağda Müslüman kalmak” zor mu?

Her çağ zorlukları ve imkânları ile birlikte gelir. Ama bazen imkânlar insanların gözünü o kadar büyüler ki, zorlukları ve maliyetleri görünmez kılar. İçinde yaşadığımız döneme kolaylıkların büyüsü ve hızın döngüsü hakim. İşte bu yüzden neyle muhatap olduğumuzu, neyi yaşadığımızı anlayacağımız fırsatı bırakmıyor bize. Teknolojinin hızı bizi önüne katıp götürüyor. Halbuki Müslüman olabilmek, Müslüman kalabilmek için sürüklenmek değil, şahit ve dahil olmak gerekir. Bu çağa özgü bir zorluğu varsa Müslüman olmanın, bilim-teknoloji-kapitalizm sarmalının içinde olduğumuzu fark etmemizi zorlaştıran bir atmosferle kuşatılmış olmamızdır. Teknelojinin hızı Müslümanların başını döndürdü yani.

 

Devamı için: http://www.yenisafak.com/gundem/teknolojinin-hizi-muslumanlarin-basini-dondurdu-2555758

Bu haber toplam 843 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim