• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Timur Selçuk: Sadece Allah’a secde ederim

Timur Selçuk: Sadece Allah’a secde ederim
Müzik hayatında 50 yılı geride bırakan Timur Selçuk’tan yeni nesle tavsiye: Kuran-ı Kerim’i ve Mustafa Kemal’in Kurtuluş Savaşı mücadelesini iyi anlarsak, bu ülkede hiç çatışma olmaz
Gençlere iki tavsiyem var Kuran-ı Kerim'i ve Atatürk'ün emperyalist güçlerle savaşını iyi anlayın. Çok sesli müziğin duayen ismi Timur Selçuk, GÜNAYDIN'a çok özel açıklamalarda bulundu.

Türk müziğinin en büyük ustalarından Münir Nurettin Selçuk'un oğlu olan Timur Selçuk; solun başarılı olamamasının nedenini politikacılara bağladı: "İnsani değerleri daha çok ön plana çıkarsalar belki daha çok kişinin gönlüne girebilirler. İnsanları oy olarak görüp yaklaştıkları için de başarılı olamıyorlar."
- Müzikte 50 yılı geride bıraktınız...
Evet. İlk çalışmam 'Ayrılanlar İçin' ve 'Sen Neredesin', 1967'de Fransızca olarak Fransa'da çıkmıştı. O döneme damgasını vuran Timur Selçuk şarkılarıyla birlikte bugün de yeni nesil tarafından hâlâ ilgiyle takip ediliyor. İlki gerçekleşmiş olan 50'nci yıl konserimde dinleyicilerimle hasret giderdik. Buluşmalar devam edecek.
- Türk müziğinin en önemli isimlerinden Münir Nurettin Selçuk'un oğlu olmak size ne gibi sorumluluklar yükledi?
Sizde malzeme yoksa kimin oğlu olursanız olun hiçbir şey ifade etmez. Öncelikle tüm bunları maddi ve manevi anlamda hissedecek bir bilince sahip olmanız gerekiyor. Yaradan demek ki bu anlamda bana yardım etti ve babamdan gelen sorumluluğu elimden geldiğince taşıdım.
Hayırlı bir sorumluluk oldu. Kendi dalımda yapabileceğim kadar hizmet etmeye, eser vermeye ve öğrenci yetiştirmeye gayret ettim. Ne anneme, ne de babama gölge düşürecek hiçbir şey yapmadım.

 
Bu haber toplam 837 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim