• İstanbul 18 °C
  • Ankara 24 °C

Tohma Nehri Kıyısından Somuncu Baba'ya

Tohma Nehri Kıyısından Somuncu Baba'ya
Darende'de sabah namazından sonra Tohma nehrini izleyerek Somuncu Baba'ya ulaşmaya karar verdim. Tohma'nın beni aşk-ı muhabbete ulaştıracağını biliyorum. Tohma'nın ruhu dinlendiren müziği eşliğinde yürümeye başladım. Cihad Meriç yazdı.

“Seyyahlık da öğrenilebilen meslektir” cümlesini her daim kullanırım. Seyahatnameler bu mesleğin ipuçlarını verir. Bir belde nasıl gezilir, nelere dikkat edilmelidir? Turistik gezi ile seyyah usulü ziyaretin farkları nelerdir? Bu soruların cevaplarını merak ettiyseniz, seyahatnameleri bu gözle tekrar incelemelisiniz. Biz bir beldeyi ziyaret edeceksek, yaşayan veya sırlanmış iyi adamları, tarihi geçmişi veya doğal güzellikleri ararız. Darende tercihimizin sebebi, Horasan maneviyatından beslenerek Anadolu'yu mayalayan pirim Somuncu Baba'nın bu beldede sırlı olmasıdır.

Cuma günü ikindiyi İstanbul'da, akşam namazınıMalatya'da kıldım. Elhamdülillah. Kadim Malatya “Battalgazi” diye anılan muhittir, şükür daha önce görmek nasip oldu. Zamanım kısıtlı olduğu için Malatya'dan hemen Darende'ye geçtim ki zaten yolculuğumuzun hedefi de Darende ilçesi. Sabah namazı ile şehri ziyarete başlamak için hemen istirahate çekildim. Usulümüz üzere sabah medeniyetini yaşamak için dinç bir şekilde kalktım. Yakınımdaki Çarşı Camii'nde sabah namazını kılarak güne başladım.

 

Devamı için: http://www.dunyabizim.com/gezi-mekan/24176/tohma-nehri-kiyisindan-somuncu-babaya

Bu haber toplam 995 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim