• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Trabzon Şubesi Büro Açılışı Yapıldı

Trabzon Şubesi Büro Açılışı Yapıldı
Trabzon Şubesinin hizmet vereceği büro törenle hizmete girdi.

25.03.2019 tarihinde gerçekleşen açılışa, il kültür ve turizm müdürlüğü, Ortahisar Belediye Başkanlığı yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve yöneticiler, üyeler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 Meydan İskenderpaşa Mahallesindeki açılışta bir konuşma yapan şube başkanı Kamuran Tuna, “Öncelikle TYB Şubesini ilimize kazandırarak, bayrağın bizlere kadar ulaşmasını sağlayan İbrahim Sağlam başta olmak üzere tüm kurucu iradeye teşekkür ediyorum. Takdir edilir ki ilkler daima önemlidir. On altı yıllık mazisi ile şubenin, ilimiz ’de açılışı da yıllar önceki ilklerden biridir. Akabinde şahsımın da dâhil olduğu muhtelif yönetimler, çeşitli başarılara imza atmışlar ve şubeye yönelik farklı mekânsal alanlar oluşturmuşlardır. Şimdi ise, en büyük karar organı niteliğindeki genel kurulumuz ’un tarafıma tevdi ettiği yetki neticesinde, başarı azmiyle dolu arkadaşlarımla bayrak yarışı olarak telakki ettiğimiz süreci yürütmenin gayretindeyiz. Bu anlamda daha önceleri açılan ve çeşitli nedenlerle kapatılmak zorunda kalınan şube ofislerimizi saymazsak, bugünkü açılış ta bizim ilkimiz olmuştur. Elbette ki, kurumsal kimlik ve aidiyet duygusunun oluşması bağlamında mekânsal kazanımlar önemlidir. Ancak ne var ki bu kazanımların uzun vadeli elde tutulabilmesi de, ekonomik bağımsızlıkla doğrudan ilgilidir. Dolayısıyla diliyor ve umuyorum ki, ülke veya il yöneticilerimiz kanayan yara niteliğindeki bu sorunlara bir neşter vurarak edebiyat ve kültür-sanat derneklerine can suyu olacaklardır. Aksi halde bu kazanımlar uzun soluklu olamaz”  dedi.

Konuşmasında  kültür-sanat ve edebiyatın önemine vurgu yapan başkan Tuna sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aşırı uçlarda gezinmeyen her fikri düşünceye açık ve saygılıyız.  Toplumların ayrışmaya, kutuplaşmaya değil, kültür-sanat faaliyetlerinin ışığı altında daha çok bütünleşmeye, kucaklaşmaya ihtiyacı vardır. Sözü edilen bu bütünleşmenin istenilen manada sağlanabilmesi için yöneticilerimize, kanaat önderlerimize ve ülke sathında ki tüm aydınlarımıza ciddi görevler düşmektedir. Bizler, yarım asra yakın tarihi geçmişi ile köklü bir yazar kuruluşu misyonuna sahip Türkiye Yazarlar Birliği’nin Trabzon şube yönetimi olarak, özlenen sericin gelişmesinde özelde ilimiz genelde ülkemiz adına her türlü pozitif katkıyı sunmaya daima hazırız.”

25.03.2019-tyb-trabzon-sube-ofis-acilisi-(17).jpg

Bu haber toplam 683 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim