• İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

Trabzon Şubesi Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali'ne katıldı

Trabzon Şubesi Uluslararası Trabzon Edebiyat Festivali'ne katıldı
21-26 Nisan tarihleri arasında tertiplenen uluslararası Trabzon edebiyat festivalinde Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi de organizatörler arasında idi.

Karadeniz Yazarlar Birliği-Trabzon Yazarlar Birliği-Türkiye Yazarlar Birliği Trabzon Şubesi tarafından organize edilen etkinliğe Azerbaycan, Gürcistan, İran, Rusya ve Trabzonlu şair, yazar ve edebiyatçılar katıldı.

“Yol ve Mekân” konulu festivalde amaçlanan; Trabzon’da yerleşik kültürleri edebiyat yoluyla ‘tanımak ve tanıtmak’ edebiyat çevreleriyle bağ kurmak, amatör ruhla edebiyat yapanları tanımak ilkesi ile Trabzon’da karada ve denizde edebiyat yapılmış, kültür turizmine dikkat çekilmiştir. Trabzon şehir merkezi ile Akçaabat, Sürmene ve Vakfıkebir ilçelerinde de etkinlikler sürmüştür.

Festival gönüllüleri içerisinde Trabzon İl Milli Eğitim müdürlüğü, KTÜ, Avrasya Üniversitesi, katkı koyanlar arasında; Ortahisar Belediyesi, Vakfıkebir, Sürmene ve Akçaabat Belediyeleri yer almıştır.

utef.jpgutef-001.jpg

Bu haber toplam 1208 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim