• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Trabzon’da şairler şiirin büyüsünü anlattı

Trabzon’da şairler şiirin büyüsünü anlattı
Trabzon Şubesi, Trabzon Bener Cordan Ortaokulu öğrencileri için “Şiirin Büyüsü” konulu söyleşi düzenledi.

30 Nisan 2019 tarihinde gerçekleşen ve şube başkanı Kamuran Tuna’nın yönettiği programa şair Hakan Gürek, Güzin Şahinler ve Bahriye Kefelioğlu konuşmacı olarak katıldılar.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği söyleşide konuşmacılar; şiirin önemi, türleri, edebiyatımızın içindeki yerini anlattılar, kendi şiirlerinden de örnekler verdiler.

Şiir yazmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde de bulunan konuşmacılar,  “Okuma alışkanlığı edinin, okuyorsanız da bunu ısrarla sürdürün. Farklı tarzlarda yazılmış şiirleri takip edin.” dediler.

Program sonunda, öğrencilere hediye edilen şiir kitaplarının ardından Okul Müdürü Çetin Zaim, yaptığı konuşmada, “Okulumuz öğrencilerine yönelik olarak yapılan bu faaliyet çok anlamlıdır. Edebi sahada öğrencilerimize ciddi bir farkındalık oluşturmuştur. Her yönüyle istifade ettiğimiz bu söyleşi için TYB Trabzon şube başkanı Kamuran Tuna’nın şahsında yönetim kuruluna teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Şube başkanı Tuna da, yaptığı konuşmasında, “Türkiye Yazarlar Birliği olarak özelde ilimiz genelde ülkemiz adına toplumumuzun tüm kesimlerine ulaşarak edebiyat, kültür-sanat alanlarında paylaşımda bulunmak bizler için ulvi bir görevdir.” Bu görevi icra etmek, sizler gibi edebiyata ve edebiyatçıya değer veren duyarlı yöneticilerimizle daha da anlamlıdır.  Bu itibarla, okulunuzu bizlere açmak suretiyle sürece sunduğunuz katkı bağlamında okul idarecilerimiz olarak hepinize ayrı, ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde sözlerini tamamladı.

30.04.2019-bener-cordan-ortaokulu-siirin-buyusu-konulu-soylesi-(10).jpg

Bu haber toplam 1949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim