• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Turan Alptekin Vefat Etti

Turan Alptekin Vefat Etti
Ahmet Hamdi Tanpınar'ın da asistanı olan, Konyalı yazar ve araştırmacı Turan Alptekin vefat etti.

Ahmet Hamdi Tanpınar gibi bir deryanın asistanı olma, onun rahle-i tedrisatından geçme  onuruna erişen Konyalı edebiyat araştırmacısı yazar Turan Alptekin vefat etti. Öğrencilik yıllarında Mehmet Kaplan’ın da ilgi ve desteklerini gören Alptekin, kendisiyle yapılan pek çok söyleşide ve yazdığı kitapta hocası Ahmet Hamdi Tanpınar’ı anlattı. Son olarak Ankara’da edebiyat araştırmalarını sürdürmekte idi.  İnternette yapılacak küçük bir gezintide Turan Alptekin’le ilgili pek çok önemli makaleye ve habere ulaşılabilir. Bunlardan özellikle, t24 sitesinin kültür bölümü olan k24’teki röportajı (https://t24.com.tr/k24/yazi/tanpinara-biraz-huzur-verelim,248) ve ‘tanpinarmerkezi.com/sesli-tarih’ de hocası Tanpınar’ı anlattığı seslendirme kaydını tavsiye ediyoruz.

TURAN ALPTEKİN KİMDİR?

Turan Alptekin 1933 Konya doğumlu. 1958’de İÜEF Türkoloji Bölümü’nü bitirdi. 1954 yılından başlayarak Tanpınar’ın yanında şiirin ve yazının gizlerini öğ­renmeye çalıştı; konuşmalarını dinledi, eserlerinin ve yazılarının hazırlıkları sırasında yardım etti. Kompozisyon öğretimi ve Türk edebiyatı üzerine ma­kale ve incelemeleri yanında Türkoloji alanında çevirileri de bulunmaktadır..

Devamı: https://www.pusulahaber.com.tr/konyali-yazar-vefat-etti-1207784h.htm

Bu haber toplam 2543 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim