• İstanbul 18 °C
  • Ankara 21 °C

Turan Koç: Sanatkârane Yaşamı Bırakınca Estetik'i Konuşmaya Başladık

Turan Koç: Sanatkârane Yaşamı Bırakınca Estetik'i Konuşmaya Başladık

Turan Koç, 'İslâm Estetiği' başlığını taşıyan bir konferans vermek üzere Boğaziçi Üniversitesi’ndeydi. Konferansta Turan Koç, temel kavramlar üzerinden İslam’ın estetik algısını değerlendirdi. Bedirhan Kır etkinlikten notlarını aktarıyor.

Boğaziçi Üniversitesi İslâm Araştırmaları Kulübü, birbirinden güzel ve faydalı etkinliklerle çok kıymetli hocaları üniversitede ağırlamaya devam ediyor. 24 Kasım Cuma günü Prof. Dr. Turan Koç, “İslâm Estetiği” başlığını taşıyan bir konferans vermek üzere Boğaziçi Üniversitesi’ndeydi. Katılımcıların ilgisinin yoğun olduğu konferansta Turan Koç, İslam estetiği üzerine genel hatlar çizerken temel kavramlar üzerinden İslam’ın estetik algısını değerlendirdi.

Hüsn-ü Cemâl’den İslâm Estetiği’ne

Turan Koç, konuşmasına edebiyat ve sanata ilgisinin nasıl bilinçli hale geldiğini anlatarak başladı. Nuri Pakdil’in etrafında arkadaşlarıyla birlikte ortak bir bilme ve olma tecrübesi yaşadıklarını belirterek bu durumun çekirdekten yetişerek ortaya çıkan bir gelişim olduğunu ifade etti. “İslâm Estetiği” kitabının yazılış hikayesine değinerek konuşmasına devam eden Turan Koç, kitabın ismini ilk başta “Hüsn-ü Cemâl” olarak düşündüğünü fakat uzun uğraşlar sonucu “İslâm Estetiği” isminde karar kılındığını belirtti. “Estetik” ve “İslâm” kavramlarının 20. yüzyıla kadar birlikte kullanılmadığını belirterek bu kavramların bu coğrafyaya ait olmadığını söyledi.

Devamı: http://www.dunyabizim.com/etkinlik/27404/turan-koc-sanatkrane-yasami-birakinca-estetiki-konusmaya-basladik

Bu haber toplam 877 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim