• İstanbul 14 °C
  • Ankara 22 °C

Türbedeki 'hazine' doktora tezini belirlemiş

Türbedeki 'hazine' doktora tezini belirlemiş
Ahmet Yaşar Ocak ile yapılan nehir söyleşiler 'Arı Kovanına Çomak Sokmak' adıyla kitaplaştı. İsmail Alperen Biçer kitaba dair yazdı..

Türk edebiyat tarihine baktığımız zaman tezkirelerle birlikte biyografi türünün geliştiğini ve günümüze kadar pek çok örnek eserin kaleme alındığını görürüz. Bu tür eserlerin okur tarafından ilgiyle karşılandığını söylemek de yanlış olmaz. Biyografi ve hatıra türünün yanısıra günümüzde İş Bankası Kültür Yayınları’nın öncülüğünde “nehir söyleşi” diye adlandırılan bir türün ortaya çıktığını söyleyebiliriz.

Timaş Yayınları da sözünü ettiğimiz yeni türde kitaplar yayımlamakta. “İstanbul’un Yaşayan Efsanesi: Semavi Eyice” adlı kitabın ardından -bizim de bu haberde ele alacağımız- “Arı Kovanına Çomak Sokmak – Ahmet Yaşar Ocak Kitabı” adlı eseri Temmuz ayında okuyucularının dikkatlerine sunmuştu.

Taşra kökenli bir tarihçi”

Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Haşim Şahin tarafından yapılan ve yayımlanan bu nehir söyleşi kitabı 526 sayfadan müteşekkil oldukça hacimli bir eser. Kapağında Ahmet Yaşar Ocak’ın mütebessim bir fotoğrafının yer aldığı kitaba dikkatini yönelten okuyucu, evvela kitaba neden bu ismin verildiğini sorabilir. Bu soruya Şahin, “sunuş niyetine” kaleme aldığı metinde cevap veriyor: Ahmet Yaşar Ocak, 2002 yılında Toplum ve Bilim dergisinin 91. sayısında “Türkiye’de İslam’ı Çalışmak yahut Arı Kovanına Çomak Sokmak” başlıklı bir makale neşretmiş ve kitabın ismi de bu makaleden hareketle seçilmiştir.

 

Yazının devamı için: http://www.dunyabizim.com/Manset/18826/turbedeki-hazine-doktora-tezini-belirlemis.html

Bu haber toplam 949 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim