• İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Turgut Cansever, Mekan, Mimari ve Biz Kimiz Sorusu

Turgut Cansever, Mekan, Mimari ve Biz Kimiz Sorusu
Merhum bilge mimar Turgut Cansever'in söyleşilerinden oluşan yeni bir kitap yayınlandı.

Turgut Cansever'in 1997-1998 yıllarında verdiği "Şehir Yönetim Düşüncesi" seminerlerinden hareketle hazırlanan Bir Şehir Kurmak'ta, Türkiye'de şehirleşme sürecinin meseleleri tartışılıyor, sorunların çözümüne dönük öneriler üzerinde duruluyor ve dahası yeni kurulacak şehirler için bir model ortaya konuyor.  

Turgut Cansever'in "Diyarbakır Suriçi Eylem Planı"nın taslak metni de ilk defa bu eserde gün yüzüne çıkıyor.

Kitap merhum üstat Turgut Cansever’in bundan takriben yirmi yıl önce Mahalli İdareler Okulu’nda yaptığı söyleşileri ihtiva ediyor. Konu, bize ait ev ve şehir tipi üzerinde yoğunlaşmıştır. Bugün de özellikle şehirlerde hissettiğimiz yoğunluk ve sıkıntı Turgut Cansever’in uzun zamanlardan beri gündemindeydi. Osmanlı sonrasında kurulan modern Türkiye kendine özgü ev tipini ve şehir biçimlenmesini oluşturamamıştır. Turgut Cansever konunun içinden gelen bir mimar olarak ve geniş entelektüel birikimiyle bu konu üzerinde çile çekme mesabesinde yoğunlaşmış ve mesai harcamıştır.

Devamı: http://kulturgundemi.com/edebiyat/turgut-cansever-mekan-mimari-ve-biz-kimiz-sorusu-haber-22807#sthash.Yc32sRks.dpuf

Bu haber toplam 2008 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim