• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesinde Türkiye Yazarlar Birliği de temsil edildi.

Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesinde Türkiye Yazarlar Birliği de temsil edildi.
Eskişehir Valiliği, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından 11- 13 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenen “Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesi”nde 36 oturumda yaklaşık 160 katılımcı konuşma yaptı.

fotoraf_5Eskişehir Valiliği, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti Ajansı ve Kamu Araştırmaları Vakfı tarafından 11- 13 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir'de düzenlenen “Türk Dünyası Sivil Toplum Zirvesi”nde 36 oturumda yaklaşık 160 katılımcı konuşma yaptı. Yaklaşık 40 ülkeden katılım olmak üzere; 70’i yurt dışından, 130’u da Türkiye’den olmak üzere 200 misafir katılımcı yer aldı. 20. yüzyılın sonunda toplumlarda büyük dönüşümlerin yaşandığı Türk Dünyası havzasının 21. yüzyılda alacağı yeni çehre, bölge ülkelerinin gelişimini birçok açıdan etkileyecektir. Bu değişim ve etkileşimde hiç şüphesiz toplumsal dinamiklerin ve sivil toplumun rolü tartışılmazdır. Zirve buluşması Türk kültürünün hâkim olduğu ülkelerde tüzel kişilik kazanmış sivil toplum kuruluşlarının buluşturulmasını sağlamış, zirve coğrafyası ülkelerinde sivil toplum kuruluşlarının varlığı, faaliyet alanları, başarıları, sorunları, gelişmeleri, faaliyetlerini icra edebilmeleri ve etkin olmaları; bu ülkelerdeki değişim ve dönüşüme katkıları, sosyal, siyasi ve ekonomik gelişmeye ve huzurun gelişmesine katkıda bulunabilmelerinin yolları anlatılmış ve müzakere edilmiştir.

Sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin katıldığı büyük organizasyonda TYB’yi temsilen “Türkiye Yazarlar Birliğinin Türk Dünyası Vizyonu ve Başlıca Sivil Toplum Faaliyetleri” başlığı altında TYB Yönetim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Salih YILMAZ sunum yaptı. YILMAZ yapmış olduğu sunumda TYB’nin 1978 yılında kurulduğu tarihten günümüze Türk Dünyasına yönelik başta Türkçe Şiir Şölenleri olmak üzere yapılan faaliyetleri anlattı. TYB’nin Türk Dünyasına yönelik faaliyetleri dışında başlıca sempozyum, kongre, toplantı ve yayınlarından da örnekler verdi. TYB Vakfı’nın Mehmet Akif hakkında yapmış olduğu bilgi şölenleri, sürekli hale gelmiş Mesnevi Okumaları, Yazar Okulu vd. faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. TYB Akademi Dergisi ile Yazar Yayınlarının kitapları hakkında da örnekler eşliğinde sunum yapıldı. Türkiye Yazarlar Birliğinin tanıtım standı da açtığı zirve oldukça yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Zirveye katılan ülkeler:

Kafkaslar ve Orta Asya: Azerbaycan, Gürcistan, Ermenistan, Çeçenistan, Kabardin-Balkar, Osetya, Abhazya, Özbekistan, Türkmenistan, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan, Afganistan, Ural Bölgesi, Başkurdistan, Tataristan, Moğolistan, Doğu Türkistan, Altay Cumhuriyeti - Rusya F., Buryat Cumhuriyeti - Rusya F., Çuvaşistan -Rusya F., Tuva Cumhuriyeti - Rusya F., Hakasya Cumhuriyeti - Rusya F., Tuva Cumhuriyeti - Rusya F., Yakutistan Cumhuriyeti - Rusya F.

Balkanlar: Romanya, Bulgaristan, Yunanistan, Arnavutluk, Macaristan, Avusturya, Makedonya, Bosna – Hersek, Karadağ, Sırbistan, Hırvatistan, Slovenya, Kosova. 

Diğer: KKTC, Tunus, Pakistan, Malezya, Fas, Filistin, Ürdün, Suriye, Irak, İran.

 

 

fotoraf_3_1

 

Bu haber toplam 1629 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim