• İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Türk Edebiyatı Dergisi 514. Sayısında

Türk Edebiyatı Dergisi 514. Sayısında
Türk Edebiyatı Dergisi (Ağustos 2016 514. sayı) olan Hikaye Özel Sayısı'nın Hasbihal yazısı haberimizin detayında. (Edebiyat Haberleri)

Sevgili Türk Edebiyatı Okuyucuları,

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz ayın on beşinde memleketimiz bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Tankların namlusu bir kere daha millete çevrildi; jetler, millete korku salmak için havalandı. Bu menfur girişim, vatansever insanların cesareti ve çabaları sayesinde püskürtüldü. Bunun son kalkışım olmasını ümit ediyoruz. Söz konusu darbe girişimi, Türk milletinin asaletini bütün dünyaya yeniden göstermiştir. Bu süreçte şehit düşen asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu vesileyle Türk Edebiyatı dergisi olarak kırk dört yıllık yayın hayatımız boyunca demokrasiden yana tavır aldığımızı, darbeye ve her türlü antidemokratik yönetime karşı olduğumuzu bir kere daha kamuoyuyla paylaşmak isteriz.

Dergimizin değerli okuyucuları, son birkaç aydır e-posta ve telefon vasıtasıyla dergimize bazı tenkitlerde bulundular. Bu tenkitlerden biri de yazarımız İbrahim Şahin’in Tanpınar’a Dair Unutulmuş Yazılar başlığıyla yayımlamaya başladığımız yazılarının periyodik olarak yayımlanmasındaki aksamalar üzerine. Anlaşılan Şahin’in bu yazı dizisi, hayli ilgiyle takip ediliyor. Okuyucularımızdan gündemin her zaman aklımızdaki dergiyi yapmaya müsaade etmeyebileceği gerçeğini anlayışla karşılamalarını temenni ediyoruz. Şahin’in yazı dizisine önümüzdeki sayıdan itibaren mümkün mertebe devam etmeye çalışacağımızı bilmenizi isteriz. Geçtiğimiz sayıda dergimiz sayfalarında şiir olmayışı da tenkit edildiğimiz konulardan biriydi. Merhum Akün Hoca’ya hasrettiğimiz temmuz sayımızda şiire yer veremeyişimizi okurlarımızın anlayışla karşılayacağını ümit ediyoruz. Yazarlarımızın, özellikle de hikâyecilerimizin bize ulaşan değerli eserlerini yayımlamakta gecikmeler yaşanmasından ötürü gelen tenkitleri ise tatlı sitemler olarak kabul ediyoruz. Bir dergi için böylesi tenkit ve sitemler her zaman mutluluk vericidir. Okuyucularımıza ve yazarlarımıza incelikli dikkatleri için teşekkür ediyoruz.

 

 

Devamı için: http://www.edebiyathaberleri.com/haber/2334/turk-edebiyati-dergisi-514-sayisinda.html

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim