“Türk Milleti Destan Yazdı”

“Türk Milleti Destan Yazdı”
Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, “15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” vesilesiyle mesaj yayınladı.

15 Temmuz “Kanlı darbe teşebbüsü”nün üzerinden üç yıl geçti.

Demokratik yönetimi rafa kaldırmayı hedefleyen ve bu amaçlarını gerçekleştirmek amacıyla yıllardır sessiz ve derinden teşkilatlanmış bir avuç hain 15 Temmuz gecesi sinsi emellerini gerçekleştirmek için kanlı bir darbeyi sahneye koydular.

Bu hain girişimle, devletimiz, milletimiz, ordumuz, millî bütünlüğümüz ve iç barışımız alçakça bir saldırının hedefi haline getirilmişti.

Savaş uçaklarıyla, tanklar ve zırhlı araçlarla millete kurşun yağdıran bu hainlerin karşısına çıkan Türk Milletinin yiğit evlatları tek yürek oldu; tankların üzerine çıktı, namlunun önüne durdu ve canı pahasına demokrasi düşmanlarına geçit vermeyerek bir destan yazdı.

Türkiye Yazarlar Birliği olarak; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısına uyarak Ankara’da genel merkez yöneticilerimiz, illerde şube ve temsilciliklerimizle darbe girişimi sırasında ve sonrasında her zaman meydanlarda olduk.

Darbeye direnen 251 vatan evladımız şehit oldu, 2.195 kişi de yaralandı. Türk Milleti olarak kendilerine minnettarız.

Aradan geçen bu üç yıllık süreçte; Yurt içinde yurt dışında FETÖ'ye yönelik yürütülen soruşturma ve açılmış olan davalar devam ediyor. Fitne, fesat odakları, işbirlikçi hainler bertaraf ediliyor. Son hain cezasını çekene kadar da bu mücadele devam edecektir. Buna yürekten inanıyorum.

“15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü” vesilesiyle; devletimize karşı yapılan hain darbe girişimi karşısında, Millî irademize sahip çıkarak hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

 

                                                             Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan
                                                   Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı
Bu haber toplam 751 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim