• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 20 yaşında

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 20 yaşında
TYB Konya’dan 20. yılında anlamlı etkinlik

 

TYB Konya’dan 20. yılında anlamlı etkinlik

TYB Konya Şubesi 20. kuruluş yılını ‘vefa yemeği ve takdir gecesi’ ile taçlandırdı. TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB’nin hem merkez hem de şubeleriyle Türkiye’nin halen en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, “Vefa göstermek TYB’nin şanındandır” dedi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, kuruluşunun 20. yılı dolayısıyla ‘vefa yemeği ve takdir gecesi’ düzenledi. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu’nun ‘20. yıl’ dolayısıyla Akyokuş’ta verdiği yemeğe TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Başkan Yardımcısı Ferhat Koç, TYB Başdanışmanı İbrahim Ulvi Yavuz ve Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar da katıldı.

TYB Konya Şubesi’ne kuruluşundan itibaren başkanlık yapan isimlerle, TYB Konya Şubesi’nin mevcut yönetim kurulu üyeleri de yer toplantıda hazır bulundu. Programın açış konuşmasını yapan TYB Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu, TYB’nin önemli bir görevinin de çağın yitik değerlerinden vefaya verdiği önem olduğunu söyledi. Daha önce Konya Şubesi’nin kuruluşunun 15. yılında, Konya’ya önemli hizmetleri olmuş 15 kültür-sanat adamına berat takdim ettiklerini hatırlatan Köseoğlu, “20. kuruluş yılında da, TYB genel merkezimizden misafirlerimize, şehrimize bugüne kadar önemli hizmetleri olmuş Konya Şubesi başkanlarımıza ve mevcut yönetim kurulu üyelerimize ‘takdir beratı’ vererek aynı vefayı göstermiş oluyoruz. 2014 yılında düzenlediğimiz 30 planlı programın ardından bu programla 20. yılımızı taçlandırmış oluyoruz.

Bugüne kadar TYB Konya Şubesi’nin 7 başkanı olmuş ve her biri bu şehrin belleğinde silinmez izlere imza atmışlardır. 20. yılımız dolayısıyla Onursal Başkanımız D. Mehmet Doğan, değerli yol arkadaşları İbrahim Ulvi Yavuz ve Ferhat Koç başta olmak üzere Şube Başkanlarımız Mustafa Çalışkan, Tahir Erbil, Ahmet Efe, Yusuf Türkalp, Ahmet Köseoğlu ve Bekir Şahin’e ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her biri Konya kültür ve fikir hayatına önemli hizmetleri bulunan mevcut yönetim kurulumuzu da tebrik ediyorum. Ülkemize ve şehrimize katkımızın artacağına olan inancımla birlikte dualarınızı da diliyorum” dedi.

 

D. MEHMET DOĞAN: TYB EN ETKİN SİVİL KURULUŞ

Türkiye Yazarlar Birliği’nin kuruluşunun ardından İstanbul, Bursa ve Konya şubelerinin de peşi sıra açıldığını kaydederek konuşmasına başlayan TYB Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan da, Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu’na Konya’da gerçekleştirilen çalışmalar, düzenlenen ‘vefa yemeği ve takdir gecesi’ için teşekkür etti.

TYB’nin hem merkez olarak hem de şubeleriyle Türkiye’nin halen en etkin sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu kaydeden Doğan, “Konya Şubemizin kuruluşunun üzerinden 20 yıl geçmiş. 20 yılda bu onurlu görevi layıkıyla yerine getiren tüm şube başkanlarımıza ve yönetim kurulu üyelerine hasseten teşekkür ediyorum. Kadim bir medeniyetin ev sahibi olarak Konya, Türkiye’ye her alanda yön veren şehirlerimiz arasında en başta gelmektedir. Konya Şubemiz de bu öncü görevi devam ettirirken genel merkez olarak bizim de altını çizdiğimiz ve kendi program gündemimize aldığımız önemli programlara imza atıyor. Tüm emeği geçenleri ve Şube Başkanımız M. Ali Köseoğlu’nu ayrıca tebrik etmek ve takdirlerimi ifade etmek istiyorum. 20 yıl sonra şubemizi kurduğumuz ve 20 yıl boyunca birlikte çalıştığımız isimleri aramızda görmek, onlara vefa göstermek TYB’nin şanındandır. Bu program da, diğer kültürel etkinliklerin arasında en anlamlılarından biri olmuştur. TYB Konya Şubesi’nin Konya başta olmak üzere, ülkemiz kültür ve sanat hayatına katkılarının devam edeceğine inanıyor, en derin muhabbetlerimle tüm gönül dostlarımızı selamlıyorum” diye konuştu.

NEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kuşpınar’ın iyi dilek temennilerinin ardından TYB Konya Şubesi’ne başkanlık yapan isimler ve mevcut yönetim kurulu üyeleri de duygu ve düşüncelerini tek tek ifade ettiler. Program, Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu’nun D. Mehmet Doğan, Ferhat Koç ve İbrahim Ulvi Yavuz başta olmak üzere şube başkanları ve yönetim kurulu üyelerine takdir beratı takdimi ile sona erdi. 

k1.jpg

Bu haber toplam 3199 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim