• İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Celal Bayar Üniversitesindeydi.

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, Celal Bayar Üniversitesindeydi.
Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, 14 Mayıs 2015 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "90 Yaşında Bir Delikanlı: Asım" konulu söyleşisi ile Celal Bayar üniversitesindeydi.

Türkiye Yazarlar Birliği Onursal Başkanı D. Mehmet Doğan, 14 Mayıs 2015 tarihinde Prof. Ümit Doğay Arınç Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen "90 Yaşında Bir Delikanlı: Asım" konulu söyleşisi ile üniversitemizdeydi.

Söyleşiye Rektör Prof. Dr. A. Kemal ÇELEBİ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muzaffer TEPEKAYA, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail MARAŞ, öğretim üyeleri ve çok sayıda öğrenci katıldı. 

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı, yazar ve fikir adamı D. Mehmet DOĞAN, konuşmasında öncelikle Mehmed Âkif Ersoy'un Safahat'ın altıncı kitabı Âsım'ı hangi şartlarda ve ne zaman yazdığı üzerinde durdu.  Ardından eserin içeriği ve yapısı hakkında bilgi verdi,  bilhassa Çanakkale Şehitleri'ne hitap eden ve eserin en lirik mısralarından oluşan kısmını dikkate değer tespitlerle değerlendirdi. Şairin Âsım ismini niçin seçtiğini açıklarken de Kur'an-ı Kerim ve İslâm-Sahabeler tarihine atıflarda bulundu. Âkif'in şiiriyle Tevfik Fikret'in Haluk'un Amentüsü ve Yahya Kemal'in Atik Valde'den inen sokak şiirlerinin mukayesesi de ilgi çekiciydi. Yazar, genç Âsımların bu şiirleri çok doğru okumaları gerektiğini söyledi. Doğan'ın her zamanki gibi çarpıcı ve özgün tespitlerden oluşan konuşması ilgiyle dinlendi.
nkn.jpg
Bu haber toplam 4108 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim