Türkiye Yazarlar Birliği’nde Genel Kurul

TYB’nin 16. Olağan Genel Kurulu 27 mart cumartesi günü yapılacak TYB’nin kuruluşunun 32.

Türkiye Yazarlar Birliği kuruluşundan itibaren, sürekli kültürel faaliyetleriyle, 28 yıldır gelenekleştirdiği Yılın yazarları ve sanatçıları değerlendirmeleriyle, 26 yıldır yayınladığı ülkemizde alanında tek yayın olan Türkiye kültür ve sanat yıllıklarıyla, yazarlık alanında ilk defa düzenli öğretim sayılabilecek "yazar okulu" ile, 11 yıldır devam eden Mesnevi dersleriyle ve Türk dünyası başta olmak üzere dış ilişkileriyle kültür hayatımıza önemli katkılarda bulundu.

TYB Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel kurul öncesi şu açıklamayı yaptı: “Türkiye Yazarlar Birliği ile otuz iki yılda, ülkemizde yazarın tanımı değişti. Önceki dönemlerin ideolojik saplantılı, ülke değer ve gerçeklerinden uzak yazarı yerini farklı bir yazar tipine bıraktı. Kültürel alanın değerlendirilmesi, birikimin gelecek kuşaklara aktarılması Türkiye Yazarlar Birliği'nin Türkiye kültür ve sanat yıllıkları ve yılın yazarları değerlendirmeleriyle süreklileşti.”

“Türkiye Yazarlar Birliği, bir çok konuda gürültü çıkaran, laf üreten değil, gösterişsiz ve nümayişsiz iş yapan bir kuruluş olarak 32 . yılına ulaştı ve aynı şekilde faaliyetlerini yürütmeye devam edecek. Ülkemizin belli başlı şehirlerindeki şubelerimizle ve temsilciliklerimizle kültür hayatımıza katkıda bulunmayı sürüreceğiz.”

Türkiye Yazarlar Birliği’nin 16. Olağan Genel Kurul toplantısı 27.03.2010 cumartesi günü saat 10.00 da Vakıflar Genel Müdürlüğü toplantı salonu (Müdafaa Caddesi No: 20 Kızılay/Ankara) adresinde başlayacak.