• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

Türkiye Yazarlar Birliği'nin yeni başkanı Kazım Arıcan

Türkiye Yazarlar Birliği'nin yeni başkanı Kazım Arıcan
TYB Yönetim Kurulu, 38 yıllık geçmişiyle ülkemizin kültür ve sanat hayatına yaptığı katkıları yeni faaliyetlerle zenginleştirmek için çaba sarfeden bir oluşumdur.

TYB genel başkanlığına bu dönem yapılan seçimle Musa Kâzım Arıcan seçildi. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi öğretim üyelerinden olan Arıcan'ın Spinozo Felsefesi Üzerine, Spinozanın Tanrı Anlayışı, Kültürel Dini Farklılık ve Ebu Hanife, Dini Tekelcilik ve Teolojik Politik İnceleme gibi kitapları var.

 

Yönetim kurulu başkan yardımcılıklarına Osman Özbahçe ve Ferhat Koç'u, Genel Sekreterliğe Mahmut Erdemir'i, Mali sekreterliğe A.Fatih Gökdağ'ı, genel sekreter yardımcılıklarına da Murat Erol, ve M. Enes Kala'yı seçti.

 

Kurul üyeleri ise Salih Yılmaz, Mustafa Orçan, Mehmet Kurtoğlu, Tarkan Zengin oldu.

 

TYB Yönetim Kurulu, 38 yıllık geçmişiyle ülkemizin kültür ve sanat hayatına yaptığı katkıları yeni faaliyetlerle zenginleştirmek için çaba sarfedecek. Önümüzdeki ilk faaliyet Türkiye'de ilk defa yapılacak olan Genç Yazarlar Kurultayı. 30 Yaş altı 40 genç yazarın 10 tecrübeli yazarla buluşup yazarlık alanı ile ilgili konuları tartışacağı toplantı 31 Mart 2 Nisan tarihleri arasında Kızılcahamam'da gerçekleştirilecek. Nisan ayında şubeler toplantısı, geleneksel yılın yazarları ödül töreni ve danışma kurulu toplantıları var.

 

Prof. Dr. Musa Kazım ARICAN; 1970 yılında Hatay Dörtyol’da doğdu. İlk, İmam-Hatip orta ve lise öğreniminin ardından 1994 yılında Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesini bitirdi. Aynı Üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalında yüksek lisansını 1996’da ve doktorasını 2003’de tamamladı. 1994-95 yılında MEB’de (Ergani İmamHatip Lisesi) öğretmenlik yaptı. 1995 yılında araştırma görevlisi olarak girdiği Din Felsefesi Anabilim dalında, 2003-2010 yılları arasında da yardımcı doçent olarak çalışmalarını sürdürdü. Nisan 2010’da doçent oldu. Mayıs 2015’te Profesörlüğe atandı. 17.01.2012 tarihinden itibaren Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Felsefe Bölümü Türk İslam Düşüncesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve üç çocuk babasıdır.

 

Musa Kâzım’a biz de Vahdet ailesi olarak başarılar diliyoruz.

Kaynak: http://www.gazetevahdet.com/turkiye-yazarlar-birliginin-yeni-baskani-kazim-arican-75470h.htm

Bu haber toplam 1400 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim