• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

‘Türkiye zirvede geri adım attı’ diyen kasıtlı değilse cahildir

‘Türkiye zirvede geri adım attı’ diyen kasıtlı değilse cahildir
Çarpıcı dış gelişmeler yaşadığımız son dönemde sık sık, “Allah Türkiye’yi büyük bir felaketten korumuş, ya bu dönemde ülkeyi Kılıçdaroğlu yönetiyor olsaydı…” diye aklımdan geçiyor.

Siyasetçi veya partili biri değilim. Tam aksine dış politikada siyaset yapılmasını ayıplarım. Türkiye’nin menfaatleri söz konusu olduğunda, her türlü siyasi ve ideolojik farklılıkları bir kenara bırakarak “Türkiyelilik” ortak paydasında birleşilmesi ve meseleye buradan bakılması gerektiğini düşünürüm. Yani, bir gün Kılıçdaroğlu da Türk milletinin menfaatlerini gerçekten savunursa “Helal olsun” demeyen namerttir. 

Ama biraz zor galiba… 

Yıllardır söylediği “Suriye bataklığında ne işimiz var” sözü diline pelesenk olmuş ki, Türkiye’nin Libya’da merkezî hükümeti destekleme çabalarına da aynı alışkanlıkla karşı çıkarak aynı nakaratı “Libya’da ne işimiz var” şeklinde tekrarlamıştı: 

Kısa bir süre sonra Türkiye, Libya ile “asrın anlaşması”nı imzaladı. 

“Ne işimiz varmış gördünüz mü Kemal Bey” diyeceğim ama benimki de laf sanki. “Doğu Akdeniz’de ne işiniz var, boşuna para harcıyorsunuz” diyen de bunlar değil miydi zaten? 

 

MACRON'UN PLANI TUTSAYDI...

Londra’daki NATO Zirvesi Türkiye açısından çok kritik bir zamanda gerçekleşti. 

Haçlı-Siyonist ittifakın yüz yıllık oyununu bozduğumuz için üzerimize çullanmalarına sebep olan Barış Pınarı Harekatı hâlâ devam ediyor. 

İkincisi Amerika’nın, biraz küllenmiş gibi görünen S-400 öfkesi de, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha 15 gün önce gerçekleşen Washington ziyareti sırasında yeniden harlandı. Ki, özellikle S-400 meselesi tam da “NATO’nun can damarı” bir konuydu. Fransa ve Yunanistan’ın öncülüğünde yapacakları bir kulis sayesinde, “NATO için asıl tehdit, NATO’nun en büyük hasmından S-400 almaktır” algısını; zirvenin göbeğine oturtabilirlerdi. 

Nitekim Macron’un; Londra’daki “S-400 boşboğazlıkları”na bakılırsa, “NATO’nun beyin ölümü gerçekleşti” çıkışının, aslında devamı zirve sırasında, “NATO’nun katili Türkiye’dir” şeklinde gelecek bir operasyon olduğu anlaşılmaktadır. 

Devamı: http://www.star.com.tr/yazar/turkiye-zirvede-geri-adim-atti-diyen-kasitli-degilse-cahildir-yazi-1498666/

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim