• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak
Kültürel yatırımların hız kazanmasıyla birlikte, İstanbul devasa boyutta bir kütüphaneye daha kavuşacak. Türkiye’nin en büyük kütüphane vadisini kurmak için çalışmaların sürdüğü Rami Kışlası’nın iki yılda tamamlanması planlanıyor.

Tarihi Rami Kışlasında hummalı bir çalışma sürüyor. Uzun yıllar atıl durumda bulunan tarihi Osmanlı kışlası, bilim ve sanat yuvası olarak ayağa kalkmak için gün sayıyor. Tarihinin en büyük restorasyon projesi tamamlandığında kışla, Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olacak. 

Rami Kışlası projesi hakkında Anadolu Ajansı’na konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, devasa büyüklükteki alanın İstanbul’un cazibe merkezlerinden biri haline getirilmesinin planlandığını söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Rami Kışlası’nı çok özel bir yaklaşımla çok güzel bir projelendirmeye tabi tuttuğunu aktaran Yılmaz, “Burası Türkiye’nin en büyük kütüphanesi olarak planlanıyor. Öncelikle burada çok kapsamlı bir şehir kütüphanesi yer alacak. Çocuk, sanat gibi tematik kütüphaneler olacak. Şimdilik 7 milyon kitabın içinde olacağı bir kütüphane öngörülüyor. Ama bu sayı gelişen şartlara bağlı olarak ileride daha da artırılır. Dolayısıyla proje bitmiş olduğunda dünyanın en büyük kitap ve kütüphane vadisi ortaya çıkmış olacak.” diye konuştu.

Devamı: http://www.star.com.tr/kultur-sanat/turkiyenin-en-buyuk-kutuphanesi-olacak-haber-1355188/

Bu haber toplam 682 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim