• İstanbul 24 °C
  • Ankara 25 °C

Türkiye’nin şakası yok

Türkiye’nin şakası yok
Sigmar Gabriel’den Avrupa ve ABD'ye Türkiye uyarısı geldi. Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nın ABD’ye açık bir mesaj taşıdığını belirten Gabriel, Ankara’nın sınırlarını korumak adına Batı ile çatışmayı göze aldığını belirtti.

Eski Almanya Dışişleri Bakanı, Türkiye’nin, Batı ekseninden ayrışmasının da Avrupa için jeopolitik bir yıkım olacağı uyarısında bulundu.

Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Tagesspiegel gazetesinde, “Afrin, ABD’ye bir mesajdır” başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında, Zeytin Dalı Harekatı’nın ABD’ye açık bir mesaj olduğunu kaydeden Gabriel, bu mesajın, “savaş sonrası Suriye’de Türkiye’siz bir plan yapılamaz” olduğunu kaydetti. Gabriel, Ankara’nın Suriye’nin kuzeyinde terör örgütü PKK/PYD yönetiminde hiçbir bölgeye izin vermeyeceğinin altını çizdi. Eski Alman Bakan, Batı-Türkiye ilişkilerinin gevşemesi halinde, NATO ve Rusya arasındaki güç dengelerinin değişeceğine de dikkat çekti. Gabriel Türkiye’nin özerk politikalar geliştirmesinin önüne geçilmesi gerektiğini de kaydetti.

Devamı: https://www.yenisafak.com/gundem/turkiyenin-sakasi-yok-3180560

 

Bu haber toplam 736 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim