• İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

“Tutkulu” bir Siyonist!

“Tutkulu” bir Siyonist!
İngiltere’nin yeni başbakanı Boris Johnson, Downing Sokağı 10 Numara’da göreve başlamasından kısa bir süre önce ülkesindeki bir Yahudi gazetesine verdiği röportajda “Tutkulu bir Siyonist olduğunu ve İsrail’i sevdiğini” söyledi.
Siyonistliğini, ilk defa açıklıyor değil: Adeta, bir kimlik kartı gibi göstermeye bayılıyor…

Boris, Londra Belediye Başkanı olduğu dönemde de “Tutkulu bir Siyonist’im ve İsrail’in destekçisiyim” demişti! (7 Ağustos 2014)

*

Yani, nedir? Osmanlı İmparatorluğu’nun son Dâhiliye Nazırı Ali Kemal’in torunu Stanley Johnson’ın oğlu olan bu Boris zımbırtısının “Osmanlı yahut Türk Kökeni” falan gibi lakırdılar; aman ha, kimsenin gözlerini bağlamasın!

*

Boris Johnson’ın geçmişte yazdığı bir makale ise iki hafta kadar önce Guardian gazetesi tarafından gün ışığına çıkarıldı:

Yazarı olduğu 2006 tarihli “Roma Rüyası” adlı kitabının bir yıl sonra yapılan baskısındaki “Ekler” kısmında yer alan makalede; Johnson “Müslüman ülkelerin İslam yüzünden Batı’nın gerisinde kaldığını”söylüyor!

*

Johnson, İngiltere’nin Brexit Krizi’nde debelendiği ve de “İran’la dalaştığı” bir dönemde Başbakan oldu…

Başbakanlığı Theresa May’den devralmasının hemen ardından konuşan Johnson “Brexit’te eğer’e veya ama’ya yer yok. Bu iş 31 Ekim’de bitecek” diyerek iddialı bir açılış yaptı.

Boris’in başbakanlığa hazırlandığı günlerde; Hürmüz Boğazı’nda İran’ın “el koyduğu İngiliz tankeri” meselesi, İngiltere’yi kroki duruma düşürdü: Ring Hakemi, Kraliçe’ye saymaya devam ediyor!

İran’ın dini lideri Ali Hamaney’in makamından yapılan ve “İngiltere’nin geçmişte İran’daki sömürgeci varlığına” atıfta bulunan şu açıklama, doğrusu pek manidardır:

“Bir zamanlar İran’da bakanları ve milletvekillerini atayan bir ülke, şimdilerde arabulucu gönderip gemisinin serbest bırakılmasını rica etme noktasına geldi…”

Devamı: https://www.yenisafak.com/yazarlar/tamerkorkmaz/tutkulu-bir-siyonist-2052224

Bu haber toplam 298 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim