• İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

TYB

TYB
TYB’de bugün:     Mesnevi Okumaları 11. yılında devam ediyor. M. Atilla Maraş şiir atölyesi yeni başladı   11.

TYB’de bugün:

 

 

Mesnevi Okumaları 11. yılında devam ediyor.

M. Atilla Maraş şiir atölyesi yeni başladı

 

11. yılına giren Mesnevi okumaları Türkiye Yazarlar Birliği'nin Sümer 1 Sokağı 11 numaradaki yeni binasında da sürüyor. Türkiye'de Mevlana ve ölümsüz eseri Mesnevi üzerine çalışmalar yapmış akademisyenler tarafından sürdürülen dersler meraklıları tarafından her geçen gün artan bir ilgiyle takip ediliyor.Bu yılki dersler Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. Mustafa Aşkar, Prof. Dr. Hicabı Kırlangıç, Prof. Dr. Derya Örs, Dr. Halil İbrahim Sarıoğlu ve Dr. Zülfikar Güngör tarafından dönüşümlü olarak veriliyor. Önce Mesnevi'den esas metnin okunması ardından günümüz türkçesine çevrilmesi ve söz konusu beyit üzerinde açıklamalarla devam edilen programda katılımcılar farklı üsluplardan ve farklı bakış açılarından Mevlana ile tanışmış oluyorlar ve böylelikle Mesnevi'yi anlama ve anlamlandırmada kendi üsluplarını oluşturmaları kolaylaşıyor.

 

Mesnevi okumalarının bu akşamki hocası Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç. Saat 18:30'da TYB Kültür Merkezi'nde (Sümer 1 Sokağı 11 Numara) gerçekleştirilecek programa katılım serbest. Okuma Akçağ neşrinin 4. defterinden devam edecek. (Mekan: Mehmet Akif Divanı)

 

M. Atilla Maraş Şiir Atölyesi

 

1960lı yılların sonlarına doğru ilk şiirlerini yayınlamaya başlayan ve bugüne kadar 8 şiir kitabı basılan şair M. Atilla Maraş Türkiye Yazarlar Birliği'nde Şiir Atölyesi başlatıyor.

 

Kızılay Sümer 1 Sokağı 11 Numaradaki yeni Kültür Merkezi'ne taşındıktan sonra Türkiye Yazarlar Birliği'nde her gün  faaliyet bazı günler ise birden fazla faaliyet var. Bu faaliyetlerden birisi de şair M. Atilla Maraş'ın yönetiminde devam edecek olan Şiir Atölyesi Programı. Her hafta Pazartesi akşamı şiir meraklıları ile buluşacak olan Maraş kendi tecrübelerinden yola çıkarak şiirin mutfağına girecek, programın takipçilerini şiir tekniği açısından bilgilendirecek.

 

M. Atilla Maraş yönetimindeki şiir atölyesi bu alanda yeteneği olanların kendilerini keşfedebilmeleri için bir imkan niteliği taşırken böyle bir iddiası bulunmayanlar için iyi şiirin tadına varabilme fırsatı sunuyor.

 

10 Ocak 2011 Pazartesi Günü TYB Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan programa katılım serbest olacak ve program 18: 30'da başlayacak.

Bu haber toplam 745 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim