• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Ankara Şubesi Üyelerini Ziyaret Ediyor

TYB Ankara Şubesi Üyelerini Ziyaret Ediyor
Kuruluşunun 40. yılını birçok etkinlikle kutlayan Türkiye Yazarlar Birliği, Genel Merkezin yürüttüğü faaliyetlerle beraber şubeleri de birtakım etkinlikler düzenleyerek genel merkez faaliyetlerine katkı vermektedirler.

Bu bağlamda TYB Ankara şubesi, 40 kapı kırk ziyaret, Bir Yazar Bir Kitap, Şairler Meclisi, Yazar Öğrenci buluşmaları, Muhibbi Divanı Okumaları gibi Yıl boyunca yürütülecek faaliyetler yanında seri konferanslar verilecektir.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Bozkurt, Bu etkinlikler kapsamında Derneğimizin kurucuları arasında bulunan ve halen üyemiz olan Devlete üstün hizmetler vermiş; yayın ve araştırmaları, verdiği eserler ile gündem oluşturanlar, “Kırk Kapı - Kırk Ziyaret” etkinliği adı altında ziyaretler yapmaya başlandığını ifade etti

TYB Ankara Şubesi Yönetim kurulu, İlk üyelerden olan, devlete üstün hizmetler veren önemli siyaset adamlarımızdan Sayın Recai KUTAN’nın kapısını çalarak ziyaret edildi. 

“40 Kapı 40 Ziyaret” etkinliği çerçevesinde ilk çalınan kapı ile sayın Recai Kutan Bey ziyaretine Başkan Dr. İsmail Bozkurt Başkan Yardımcısı Güner Dinçaslan, Sekreter Mehmet Sait Uluçay ve Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Ali Şen  katıldı.

Başkanlığını yaptığı ESAM Merkezinde Ziyaret edilen Sayın Recai Kutan Bey, Türkiye Yazarlar Birliğine Üye olduğu andaki bir anısını anlatarak duygusal anlar yaşandı.

Edebiyata olan ilk merakının şiirle başladığını anlatırken, 1942-1943 yıllarında Malatya’da okuduğu Okul Müdürü Arif Nihat Asya’dan çok etkilendiğini, tüm şiirlerini ezberlediğini İfade etti. Lise döneminde şiir denemelerinin olduğunu itiraf etti. Gökhan Evliyaoğlu, Abdullah Öztemiz, Hacı Tahiroğlu gibi arkadaşlarını anlatırken o günleri yeniden yaşadığını, hazırladığı ve emek verdiği baraj ve içme suları projelerinden bahsederken, karşımızda 25 yaşlarında duran şevk ve heyecan dolu delikanlı bir mühendis gibiydi.

TYB Yönetiminin ziyaretinden ziyadesi ile memnun olduğunu, kendisinin de Türkiye Yazarlar Birliğini Ziyaret edeceğini belirtti,

TYB Yönetim Kurulu Başkanı da “bizi kabul ettiğinizden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Başarılı hizmetler üretebilme hususunda dua talebinde bulunarak, Hayırlı ve uzun ömürler diledi.

Bu haber toplam 922 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim