• İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

TYB Cezaevi Kültür Söyleşilerine yoğun ilgi

TYB Cezaevi Kültür Söyleşilerine yoğun ilgi
TYB İstanbul Şubesi’nin Metris 2 nolu cezaevinde mahkumları şair ve yazarlarla buluşturduğu ‘Cezaevi Söyleşileri’nin ilki geçtiğimiz gün gerçekleştirildi.

Sosyal sorumluluk projesi kapsamında insanlık değerlerinin ele alındığı ilk programa şairler Nurettin Durman, Şakir Kurtulmuş, Adem Özbay’ın  yanısıra gazeteci-yazar Recep Arslan katıldı.

Mahkumların  ilgi ile izlediği söyleşi programında moderatörlüğü  yürüten  Adem Özbay, içinde bulunduğumuz şartları her durumda iyileştirme imkanı  bulunduğunu, bunun kendi çabalarımızla mümkün olabileceğini söyledi.

Şakir Kurtulmuş; insanın hasbelkader ayağının bir taşa takılıp düşmesi gibi, hayatının bir parçasında bir sebeple buraya gelmiş olabileceğini, fakat  bu durumu  pozitife çevirmenin de yine insanın kendisine bağlı olduğunu söyledi. Eğer kişinin istemesi halinde etrafa güzel bakabildiği taktirde güzel düşünebileceğini kaydeden Kurtulmuş, her şartta mutlaka güzel bakabilmeli, pozitif duygular taşıyabilmeliyiz, şeklinde konuştu. Cezaevi şartlarının ancak olumlu düşünce ile, güzel bakmakla ve iyi şeyler yapmakla mesela okuyarak değişebileceğini kaydeden Kurtulmuş, mahkumlara mutlaka bir şeyler yazmaya çalışmalarını önerdi.

Nurettin Durman  da mahkumların tutukluluk halini iyi geçirmelerinin mümkün olduğunu, okuyarak çok faydalı şeyler öğrenebileceklerini, bunun da insanı mutlu edeceğini dile getirdi. Büyük alim Seyyid Kutub’un ömrünü hapishanede geçirdiğini örnek veren Durman bu süre zarfında ‘Fi zilal-i Kur’an’ tefsirini yazdığını ifade etti.

Recep Arslan konuşmasına 3 fıkra anlatacağını söyleyerek başladı ve fıkralarla mahkumlara iyi olmanın, iyi düşünmenin imkanlarını vermeye, buradan alınacak sonuçlar üzerinde düşünmeye davet etti. İnsanın üzerindeki dertleri silkeleyerek atması halinde bunun kendisi için bir kurtuluş olabileceğini, şayet atamazsa bu dertlerin altında kaldığı için ezilebileceğini ifade etti.

Adem Özbay mahkumların arasında gezinerek mahkumlara buradan çıktıklarında ne yapmak istiyorsunuz nasıl bir hayal kuruyorsunuz, şeklinde bir soru sordu ve cevaplayan mahkumlara kendi kitaplarından ödül olarak vereceğini belirtti. Şairlerin  konuşmalarının ardından  okudukları şiirler ilgiyle izlendi. Program sonunda eğitimci Nurettin Himyeri tarafından katılan şair ve yazarlara , bir mahkum tarafından yapılan tablo hediye edildi.

dsc_0241.jpgdsc_0244-(1).jpg

Bu haber toplam 1040 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim