• İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TYB Erzurum Şubesi’nden Tebriz’e Kültür Köprüsü Programı

TYB Erzurum Şubesi’nden Tebriz’e Kültür Köprüsü Programı
İran’ın Tebriz şehrinden şair ve âşıkların katılacağı bugün Erzurum’da 1 Haziran’da da Tebriz’de yapılacak olan ‘İki Dil Bir Gönül Şiir Dinletisi’ Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak.

Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi, kültür ve sanat faaliyetlerini, Türkiye sınırlarının dışına taşıdı. İran’ın Tebriz şehrinden programa iştirak eden birbirinden ünlü şairlerin ve âşıkların katılacağı olan “İki Dil Bir Gönül Şiir Dinletisi”nin ilki bugün Erzurum’da gerçekleştirilecek. Necip Fazıl Kültür Merkezi’nde saat 19.00’da başlayacak olan program, hem Tebrizli şairlere ve âşıklara hem de Erzurum’un önde gelen şairlerine ev sahipliği yapacak.

 Program ile ilgili bir açıklama yapan Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şube Başkanı M. Hanefi İspirli, şunları söyledi:

“Tebriz, yüzlerce yıldır komşuluk ve kardeşlik hukukumuzun en üst düzeyde anlam bulduğu bir coğrafyanın kalbinde yer almaktadır. Bu kadim şehir, yakın zamanda gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde Erzurum ile kardeş şehir olarak ilan edilmiştir. Erzurum-Tebriz arasındaki ticari ilişkilerin yanı sıra kardeş şehirlerarasında kültürel ve sanatsal anlamda, dernek olarak neler yapabiliriz ve ne gibi katkılar sunabilir diye düşünürken, bugün yapacağımız program, ortaya çıkmış oldu.

Erzurumlu ve Tebrizli şairlerin yanı sıra Tebrizli âşıkların da katılacağı bu programın ilkini Erzurum’da ikincisini ise 1 Haziran’da Tebriz’de düzenleyeceğiz. Öyle sanıyorum ki kuruluş olarak bir ilki gerçekleştirecek ve bu programla birlikte iki ülke arasındaki kültürel faaliyetlere de küçükte olsa katkı sunmuş olacağız.

Bugün gerçekleştireceğimiz programa, bütün Erzurum halkını bekliyoruz. Birbirinden kıymetli şairlerin şiire ses vereceği, âşıkların gönül telimize dokunacağı bu program, inanıyoruz ki gönüllerde hoş bir nağme bırakacaktır.

Bu anlamlı programın düzenlenmesinde bizden desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Sekmen’e ve İran İslam Cumhuriyeti Erzurum Başkonsolosu Sayın Hossein Ghasemi’ye teşekkür ediyorum.” dedi. 

Bu haber toplam 1237 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim