• İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

TYB Hatırat ödülünü kazanan Ahmet Fırat vefat etti.

TYB Hatırat ödülünü kazanan Ahmet Fırat vefat etti.
2015 "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödüllerinde Torosların Ehmeti kitabıyla "hatırat"dalında ödül kazanan Ahmet Fırat geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etmiştir.Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve edebiyat camiasına başsağlığı dileriz

2015 "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödüllerinde Torosların Ehmeti kitabıyla "hatırat" dalında ödül kazanan Ahmet Fırat geçirdiği trafik kazası sonucu vefat etmiştir.Kendisine Allah'tan rahmet, yakınlarına ve edebiyat camiasına başsağlığı dileriz. 

 

 

Ahmet Fırat kimdir?

1949 yılında Kayseri’de doğdu. Beyşehir-Çukurağıl köyünde ilkokul öğretmeni olarak görev yaptı. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinde okudu. Zonguldak, Ömerli, Saimbeyli, Yumurtalık ve Urla Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. Adalet Müfettişi olarak görev aldı. Samsun ve Ankara Cumhuriyet savcısı olarak çalıştı. 2004–2005 yıllarında Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. Adalet Bakanlığı Avrupa Birliği Genel Müdürü olarak görev yaptı. Adalet Bakanlığı Uluslararası Hukuk ve Dış İlişkiler Genel Müdürü olarak görevde bulundu. 2011–2015 yıllarında Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı olarak çalıştı. 2014 yılında yaş haddinden emekli oldu. Türkiye Adalet Akademisi’nde Genel Kurul ve Denetleme Kurulu üyeliği yaptı. Çeşitli Dergilerde, hukuk alanında yayımlanmış makaleleri, ayrıca Alfa Yayınevi tarafından yayınlanmış olan ve hayat hikâyesiyle birlikte mesleki anılarından oluşan  “Torosların Ehmeti’ isimli bir kitabı bulunmaktadır. Çok sayıda uluslararası adli işbirliği toplantısı, seminer, sempozyum ve konferansa katıldı. İngilizce bilmektedir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

2015 yılında TYB tarafından “Torosların Ehmeti” adlı eseriyle hatırat dalında ödüle layık görüldü.

 

 

Bu haber toplam 7325 defa okunmuştur
  • Yorumlar 2
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
    Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim