• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TYB Heyeti İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti

TYB Heyeti İslâm Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi’ni ziyaret etti
TYB Şeref Başkanı D, Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve beraberindeki heyet İslâm, Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi-İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın Cağaloğlu’ndaki tarihî alanda bulunan binasında ziyaret ettiler.

TYB heyetine teşkilat hakkında bilgiler veren İRCİCA Koordinatör Yardımcısı Prof. Dr. Sadık Ünay, İslam kültür ve medeniyetinin tüm dünyada tanıtılması ve bu alandaki araştırmaların ve eğitimin iyileştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Heyet, merkezin kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

İslam kültür ve medeniyeti araştırmaları alanında çalışan ilim insanları , araştırmacılar , sanatkarlar ,  kurum ve kuruluşlar için bir odak noktası ve buluşma zemini oluşturmak için çalışmalar yapan İslâm İşbirliği Teşkilatı’nın kütüphanesi koleksiyonunda 60.000 cilt kitap, 1460 süreli yayın, 186 elyazması kitap, 4000 makale ayrı basımı, 4000 gri yayın, 1000 harita bulunduruyor.

Çeşitli ülkelerden kitapseverlerin armağanı olan şahıs koleksiyonlarının da olduğu IRCICA kütüphanesine Internet üzerinden ulaşılabilir.

Ziyarete, TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, Genel Sekreter Muhammet Enes Kala,  Genel Mali Sekreter Ahmet Fatih Gökdağ, yönetim kurulu üyesi Hacı Mahmut Erdemir ve TYB İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Fatma Gülşen Koçak katıldı.

img_8995.jpgimg_9001.jpgimg_9009.jpg

Bu haber toplam 1600 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim