• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

TYB İstanbul Sanatçı ve Yazarları İftarda Buluşturdu

TYB İstanbul Sanatçı ve Yazarları İftarda Buluşturdu
Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin, yoğun katılımla gerçekleşen iftar yemeğinde kültür ve sanat dünyasının önemli isimleri bir araya geldi.

Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi’nin, yoğun katılımla gerçekleşen iftar yemeğinde kültür ve sanat dünyasının önemli isimleri bir araya geldi. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman’ın da katıldığı iftara sanatçı, yazar ve basın dünyasından yoğun katılım vardı.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi’nin gelenekse iftar yemeği, bu yıl da kültür sanat camiasının önemli isimleri eşliğinde ve yoğun katılımla gerçekleşti. Sultanahmet Birlik Vakfı’nda gerçekleşen buluşmaya Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman da katıldı.

 

KÜLTÜREL SAVAŞTA ÖNCÜ KUVVETİZ

TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı, kültür sanat alanında gerçekleştirdikleri önemli ve özverili çalışmaları kesintisiz sürdürecekleri söyleyerek Türkiye’nin her zamankinden daha çok yerli ve milli fikir üreten aydın yazarlara ihtiyacı olduğunu ifade etti. "Yazarlar Birliği olarak gerek ülkemizi, gerek dünyayı ilgilendiren meselelerde her zaman sesimizi ve sözümüzü yükseltmeye devam ediyoruz." diyen Bıyıklı, Katar'da yaşanan sıkıntılı sürece de işaret eden Bıyıklı, sözlerini şöyle sürdürdü:

" Türkiye, Katar kriziyle birlikte yeni bir krizin eşiğinde. Biz bu durumda Türkiye'yi yöneten ve Türkiye’nin iyiliği için çalışanların yanındayız. Türkiye dış sahada verdiği savaşı kültürel sahada da veriyor. İçeride ve dışarıda verilen kültürel savaş için, TYB bir öncü kuvvet olarak, kültürle yeniden ayağa kalkacağımızın inancıyla çalışmalarını sürdürecektir.”

 

KÜLTÜR ŞURASI’NIN HEDEFLERİ GERÇEKLEŞECEK

Türkiye’nin önde gelen kültür, sanat, fikir insanları ve entelektüelleriyle bir arada olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, zor zamanları aşmak için kültür sanat desteğinin önemine vurgu yaparak "Türkiye'yi, başta İstanbul olmak üzere bütün şehirlerimizi ve 15 Temmuz’u anlatacak yazarlara, şairlere, senarist ve sanatçılara ihtiyaç var." dedi. Yerli ve millî duygulara olan ihtiyacın, sanat aracılığı ile giderilebileceğini ifade eden Yayman şunları söyledi:

“Kültür her zaman siyasetin üstedir. Türküleri yapanlar kanunları yapanlardan daha güçlüdür. Millet olarak bir araya gelmemiz, kitaplar ve kültür sanatla mümkün. Bundan sonra Türkiye’nin gündemini bu noktaya taşımak ve Cumhurbaşkanımızın riyasetinde yapılan, 3. Millî Kültür Şurası'nda belirlenen hedefleri hayata geçirmek için çalışacağız.”

Program sonunda “diş kirası” olarak, Sezai Karakoç’un Samanyolunda Ziyafet eserinin yanında, Darbeye Direnen Kalemler 1 ve Darbeye Direnen Kalemler 2: 15 Temmuz Direniş ve Diriliş kitapları hediye edildi.

Bu haber toplam 1229 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim