• İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

TYB İstanbul Şubesi: Darbelere Geçit Vermeyeceğiz!

TYB İstanbul Şubesi: Darbelere Geçit Vermeyeceğiz!
Aziz milletimiz,


Geride bıraktığımız gün memleketimize yönelik bir darbe teşebbüsü gerçekleştirilmeye çalışılmış ancak halkımızın yüksek duyarlılığı ile püskürtülmüştür. Bu kalkışmanın failleri, Sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan ve Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da ifade ettikleri gibi Paralel Devlet Yapılanması / Fetullahçı Terör Örgütüdür.  Bu mel'un yapılanma daha önce kendi örgütlerine bağlı polis, gazeteci ve bürokratlar eliyle yapamadıklarını bugün son kaleleri muvazzaf askerler eliyle yapmaya çalışmış ancak hamdolsun ki necip milletimizin yüksek feraseti buna mani olmuştur. 

Biz Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi olarak, evvela milli iradenin, halkımızın, polisimizin, başkomutanımızın ve hükümetimizin yanında olduğumuzu açıkça ilan ediyoruz. Bu kalkışmayı gerçekleştirenlerin yeryüzünün ve mazlumların yegane umudu Türkiye'mizin istikbalini karartmak üzere planlar yaptıkları tüm çıplaklığıyla ortadadır. 

Yerli hainler, uluslararası işbirlikçilerinin de yardımıyla cennet vatanımızı postallarıyla hizaya dizeceklerini zannettiler ama yanıldılar. Zira bizler yani bu toprağın evlatları, herhangi bir çağrı beklemeksizin alanlara koştuk, tankların önüne yattık, kurşunlara siper olduk. Ölümü göze alarak meydanlara atılan, şehadete koşan, ölümü öldüren kardeşlerimiz oldu. Gözlerimizin önünde kendi halkına namlu doğrultan askerin silahından çıkan kurşunlarla yaralananlar oldu. Tüm bunlara mukabil şehirlerimizi terk etmedik, teslim etmedik ve cunta zorbalığına direndik. Bütün kalkışmalara karşı da direnmeye devam edeceğiz. Bu ülkenin yazarları olarak darbelere geçit vermeyeceğiz. Aydın sorumluluğu içerisinde çağının tanığı olan bütün yazarları sanatçıları akademisyenleri bu kirli kalkışmaya karşı ses vermeye davet ediyoruz. Gün Bugündür.

Allah'tan şehitlerimize rahmet diliyoruz. 
Yaralılarımıza Rabbimizden acil şifalar niyaz ediyoruz.

 

TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ İSTANBUL ŞUBESİ

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim