• İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C

TYB İstanbul Şubesi: Sancaktepe’de Sezai Karakoç Konuşuldu

TYB İstanbul Şubesi: Sancaktepe’de Sezai Karakoç Konuşuldu
Sancaktepe Belediyesi Kültür Müdürlüğünce düzenlenen Sezai Karakoç Panel ve Şiir Dinletisi programı gençlerin yoğun katılımı ile gerçekleşti.

. TYB İstanbul Şubesi Başkanı Mahmut Bıyıklı’nın moderatörlüğünde  düzenlenen panelde Ali Ayçil ve Hüseyin Akın Üstad Sezai Karakoç’un şiiri, düşüncesi ve yaşantısı konusunda konuştular.

Gençlerin büyük ilgi ile izlediği panelde konuşan Ali Ayçil, şairleri nezaketen değil, ruhumuzun kapılarını araladıkları için sevdiğimizi kaydederek, şairlerin yaşantılarıyla da bizlere örnek olduklarını ifade etti. Batının pek çok bilim adamı, akademisyen, matematikçi yetiştirdiğini ancak büyük alimlerin ve düşünürlerin daha çok Doğu’dan yetiştiğini  belirten Ali Ayçil, “Sezai Karakoç sadece bir ideolojisi, düşüncesi olduğu için değil, yaptığı işi çok iyi yaptığı için bugüne gelmiştir. Bizim öncelikle örnek almamız gereken özelliği bu olmalıdır.” sözleriyle Sezai Karakoç’un neden önemli bir örnek olduğunu anlattı.

Hüseyin Akın panelde yaptığı konuşmada Sezai Karakoç’un şairliği yanında büyük bir düşünür olarak da çok önemli işler yaptığını, önemli eserler verdiğini kaydederek Karakoç’un çağının tanığı olduğunu, bir fakülte gibi kitapları olduğunu ifade etti. Sezai Karakoç’un “sanatçı eşyayı, nesneyi yoran adamdır” dediğini belirten Akın  gençlere ‘elinizdeki cep telefonlarını bırakırsanız telefonlarınız sizi değil, siz onu yormuş olursunuz, böylece eşya ile aranıza mesafe koyarak, sanatla, aşkla ve hayatla daha sahici ilişkiler kurarsınız’ dedi.

Panelin moderatörlüğünü üstlenen TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, Sezai Karakoç’un yaşayan en büyük düşünür ve şair olduğunu, gençlerin zaman zaman Diriliş Yayınları’na giderek Sezai Karakoç’u dinleyebileceklerini belirtti. Gençlerin  Sezai Karakoç gibi üstadları tanımalarının önemine işaret eden Bıyıklı, geleceğin gençlerinin okuyan, düşünen ve fikir üreten gençler olması için çok okumaları ve çok çalışmaları gerektiğini ifade etti.

Programın Sezai Karakoç’a ait şiirlerin okunduğu şiir dinletisi bölümünde Şakir Kurtulmuş,’ Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine’, Fatma Gülşen Koçak ‘Gazel’, Saliha Sultan ‘Masal’, genç şairlerden Esat Bal da ‘Hızırla Kırk Saat Kitabı’ndan bir bölümü seslendirdiler.  

 

unnamed-(3).jpg

Bu haber toplam 1359 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim