• İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

TYB İstanbul'da Olcay Yazıcı İçin Şiir Akşamı

TYB İstanbul'da Olcay Yazıcı İçin Şiir Akşamı
7 yıl önce aramızdan ayrılan şair Olcay Yazıcı için TYB İstanbul'da bir akşamı düzenlendi. Çok sayıda şairin eşlik edeceği program, 28 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da gerçekleşecek.

Şairliğinin yanı sıra gazeteci yazar kimliği ile de tanınan ve 2010 yılında aramızdan ayrılan Olcay Yazıcı, Genç TYB İstanbul'un düzenlediği bir şiir akşamı ile anılacak. Çok sayıda şairin katılımı ile renklenecek toplantı, 28 Ekim Cumartesi günü saat 16.00'da başlayacak.  

Onu yakından tanıyan, seven ve sanatından etkilenenleri bir araya getirecek olan programa katkıda bulunacak şairler şöyle: Aykut Nasip Kelebek, Bestami Yazgan, Bünyamin Gürel, Ebubekir Kurban, Ekrem Kaftan, Ercan Ata, Hüdavendigar Onur, İbrahim İnecik, Raşit Ulaş, Sedat Yılmaz, Yusuf Bilge Büyükboyacı.

OLCAY YAZICI KİMDİR?

1953 yılında Trabzon'da dünyaya geldi. İlkokulu Aşağıovalı köyünde, ortaokulu Zeytinburnu'nda, liseyi Zonguldak Fener Lisesinde, yüksekokulu İstanbul'da okudu. Başta Hisar, Töre, Öncüler, Türk Edebiyatı, Boğaziçi, Pınar, Meşale, Dolunay, Ufuk Çizgisi, Millî Kültür, İnsan ve Kâinat, Cemre, Güneysu, Çağrışım, Tepe Edebiyat, Kırağı, Kültür Dünyası, Tarih ve Düşünce, İslâmî Edebiyat, Bizim Külliye, Çerçeve, Seyir, Ufuk Ötesi, Kubbealtı Akademi Mecmuası, Biyografi Analiz, Çınar, Mor Taka, Yüzakı ve Berceste olmak üzere, birçok dergide şiir, hikâye, deneme ve kültür/fikir yazıları yayımlandı. Türk Edebiyatı dergisinin Yazı İşleri Müdürlüğünü (1983-84), bilim ve teknoloji dergisi İnsan ve Kâinat'ın editörlüğünü (1988-94), Kültür Dünyası dergisinin Genel Yayın Yönetmenliği'ni yaptı (1997-98, 16 sayı). 1984'te gazeteciliğe başlayan şair ve yazar Olcay Yazıcı, 12 yıl çalıştığı Türkiye Gazetesi'nde dizi, mülâkat ve köşe yazarlığı; kültür-sanat sayfası yöneticiliği, bölüm şefliği ile yazı işleri ve Avrupa baskıları servisinde redaktörlük görevlerinde bulundu (1984-1997). 1999'da Ayyıldız gazetesinin Kültür Sanat ve Düşünce sayfasını yönetti. Müstâkil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin, Araştırma Yayın Komisyonu Koordinatörlüğü ile Süreli Yayınlar Editörlüğünü yürüttü (2000-2001). Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Genel Müdürü olarak görev yaptı. Şair ve yazar Olcay Yazıcı'nın, Arif Nâzım, Mustafa Yıldızdoğan ve Ahmet Yılmaz tarafından bestelenmiş şiirleri de var. 12 Eylül 2010 tarihinde İstanbul'da vefat etti.

Tarih: 28 Ekim Cumartesi

Saat: 16.00

Yer: TYB İstanbul Şubesi / Sultanahmet

 

Bu haber toplam 1086 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim