TYB İstanbul'da Şerif Mardin Anılacak

TYB İstanbul'da Şerif Mardin Anılacak
Türkiye'nin fikir hayatına etkin katkıları ile tanınan Şerif Mardin, TYB İstanbul Şubesi ve İBB Kültür Daire Başkanlığı-Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği bir toplantıda anılacak.

Program, bugün (18 Kasım Cumartesi), saat 16.00'de TYB İstanbul'da gerçekleşecek.

Beyanları gündem oluşturan ve Türkiye'nin fikir hayatına yön veren sosyolog ve mütefekkir Şerif Mardin, TYB İstanbul Şubesi ve İBB Kültür Daire Başkanlığı-Kültürel Etkinlikler Müdürlüğü'nün birlikte düzenlediği özel bir programda yâd edilecek. Mahmut Bıyıklı'nın oturum yöneticiliğini yapacağı programın konuşmacıları, Prof. Dr. Bedri Gencer ile Yrd. Doç. Dr. Erkan Çav olacak.

Eserleri inceleme konusu olan ve gündelik hayatımıza dâhil ettiği kavramlar ile geniş kitlelerce tanınan Şerif Mardin'i anma toplantısı, 18 Kasım Cumartesi günü, saat 16.00'de TYB İstanbul'da gerçekleşecek.

ŞERİF MARDİN KİMDİR?

1927 yılında İstanbul'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nde başladığı orta öğrenimini ABD'de tamamladı. Baba tarafından Betül Mardin ve Arif Mardin'in kuzenidir. Stanford Üniversitesi Siyasal Bilimler Bölümü mezuniyetinin ardından lisansüstü eğitimini Johns Hopkins Üniversitesi'nde yaptı. Doktorasını Stanford Üniversitesi'nde Hoover Institute'de "The young Ottoman movement: a study in the evolution of Turkish political thought in the nineteenth century" başlıklı tezle savundu. Aynı tezin genişletilmiş halini 1962 yılında Princeton University Press'ten The Genesis of The Young Ottoman Thoughtadıyla bastırdı. Türk Modernleşmesi problematiğini genişletecek ayrıntılı makale çalışmaları ile devam etti. Ankara Üniversitesi'nde 13 yıl hocalık yaptıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi'nde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi'nin Kurucu Dekanlığını ve Sosyoloji Bölüm Başkanlığı yaptı (1973). Yaklaşık 13 sene Washington'daki American University'de İslam Araştırmaları Merkezi Başkanlığını yürüttü. Sonra Türkiye'ye Sabancı Üniversitesi'ne Tanzimat Dönemi Türk Düşüncesi hakkındaki çalışmalarını geliştirecek bir programın başına döndü. 2011 yılında Emeritus statüsü verildi. Kitapları; Din ve İdeoloji, İdeoloji, Bediüzzaman Said Nursi Olayı/Modern Türkiye'de Din ve Toplumsal Değişim, Jön Türklerin Siyasi Fikirleri 1895-1908, Siyasal ve Sosyal Bilimler, Türk Modernleşmesi, Türkiye'de Din ve Siyaset, Türkiye'de Toplum ve Siyaset, Yeni Osmanlı Düşüncesinin Doğuşu, Religion, Society and Modernity in Turkey", Syracuse University Press'ten (2006).

Tarih: 18 Kasım Cumartesi

Saat: 16.00

Yer: TYB İstanbul Şubesi / Sultanahmet

Bu haber toplam 1035 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim