TYB İstanbul’da Şiir Üstüne Söyleşildi

TYB İstanbul’da Şiir Üstüne Söyleşildi
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şube’sinde “Berabere” programının konuğu şair ve yazar Emel Özkan oldu.

TYB İstanbul’da yapılan Berabere söyleşileri devam ediyor. Şair ve yazar Emel Özkan’ın konuk olduğu programda Muzaffer Serkan Aydın, İlker Nuri Öztürk ve Recep Terler’in soruları eşliğinde bir şiir söyleşisi gerçekleşti.

Sıkışan Hakikate İşaret Etmeli

Şiir özelinde modern şiir üzerinde duran Emel Özkan, bugünün şiirinin eleştiren ve iyileştiren bir yönü olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Şiir tılsımlı bir şey ve okunduğunda karşı tarafa tesir ediyor. Sıradan bir anlatının dışında bir tesir var. İletişimde olan vicdanen de etkiliyor ve şiirin ne olduğu böyle anlarda ortaya çıkıyor. Şiir insanın vicdanını harekete geçirir. Bunu fark ettikten sonra daha sorumlu yaklaşıyorsunuz. Kullandığımız kelimelerin muhatabımızdaki tesirini hesap ederek yazmak meselesi ortaya çıkıyor. Bu öznel bir tanım. Kronolojik olarak durum farklı. Modern zamanları idrak ederken şiir geçmişten daha farklı durumları karşılıyor. Kendi dönemini idrak eden, zamanın getirdiklerinden uzak kalamaz. Modern şiir, kendi zamanını olumsuzluyor. Kuşatıldığımız her ne var ise bunları olumsuzlayarak şiiri var etmeye çalışıyoruz. Bir de dil sorunu var. Modern şiir günlük dili, günlük akıl yürütmenin dışında bir akıl yürütmeyle kullanıyor. Aslında görünmeyen, sıkışan hakikate işaret etmeli.”

tybistanbul2.jpg

Bu haber toplam 1403 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim