• İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

TYB Kayseri Şubesi 2. İstişare toplantısı yaptı.

TYB Kayseri Şubesi 2. İstişare toplantısı yaptı.
TYB Kayseri şubesi yeni yönetim kurulu altı aylık faaliyetlerini değerlendirmek ve yeni dönem için kendine rota çizmek için toplantı tertip etti.

TYB Kayseri şubesi yeni yönetim kurulu altı aylık faaliyetlerini değerlendirmek ve yeni dönem için kendine rota çizmek için toplantı tertip etti.

Üyelerin çoğunluğunun katıldığı toplantı öğretmenevinde kahvaltılı olarak yapıldı. Toplantıya Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, Milletvekili adayı Ahmet Doğan’da katıldı.

TYB Kayseri Şube Başkanı Vedat Sağlam katılımcılara teşekkür konuşması yaptı. Yeni yönetimin altı aylık çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

Ahmet Doğan, “TYB bizim kültür hayatımız için önemli bir kurum. Yazı insan hayatında çok önemlidir. Türkiye’nin gelişmişliğine paralel olarak basılı kitap sayısı ve okunma oranı da aynı nispetle artmalı. Buna destek olmak isteriz.” dedi.

Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel, “Yazarlık herkesin yapabileceği bir iş değildir. Yazar olmak ülkenin değerlerine yeni değerler eklemek demektir. Sizler yazdıklarınızla bu değerleri ekleyen önemli şahsiyetlersiniz. Hem geçmiş kültürü yaşatıyor hem o kültüre yeni değerler ekliyorsunuz. Bizde telif eser sayısı oldukça azdır. Düşünce üretmeyen toplumlar geleceklerine sağlıklı bakamazlar. Kültüre bütçeden yeterli payın ayrılması için sürekli bir çabanın içinde olacağız. İstanbul’da kültür müdürlüğü yaptım. Yani kültürün içinden gelen biri olarak, her türlü gayretin içinde olduk ve olacağız.”

Muhsin İlyas Subaşı “AKP kültürde ciddi bir politik duruş gösterememiştir. Bir ülkenin en büyük gücü kültürüdür. Kültür politikaları beni hüsrana uğratmıştır. Kültür alanında bir başarı elde etmedikçe hiçbir alanda başarıdan söz edemezsiniz. TYB Kayseri şubesi yeni yönetimle bir canlılık yakalamıştır yeni dönemde bu canlılık artarak devam ettirilecektir ümidini taşıyorum. Yazarlar birbirlerine karşı zihinsel katkı sunan kişilerdir. Bu katkıyı artırıcı çalışmalar genişletilmeli. Kalem Sohbetleri bu beslenmeyi sağlıyor, bizler bu sohbetler daha çok ilgi göstermeliyiz.” 

Katılımcıların görüş ve önerilerinin alınmasından sonra yazar, şair ve diğer kültür erbabı Türkiye Yazarlar Birliği Kayseri Şubesi’nin Mimar Sinan parkında açılan standını ziyaret etti.

Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim