• İstanbul 25 °C
  • Ankara 31 °C

TYB Konya Şubesi Büyük Sergiye Ev Sahipliği Yaptı

TYB Konya Şubesi Büyük Sergiye Ev Sahipliği Yaptı
Anadolu’da Yaşam Fotoğraflarla Anlatıldı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, merkezi Ankara’da bulunan Anadolu Fotoğraf Derneği’nin karma fotoğraf sergisine ev sahipliği yaptı.

Aralarında Sabit Kalfagil, Ozan Sağdıç, Güler Ertan, Lütfi Özgünaydın, Nevzat Çakır, Memduh Ekici ve Hamit Yalçın gibi Türkiye’nin ünlü fotoğraf ustalarının yer aldığı karma fotoğraf sergisinde 74 fotoğraf sanatçısının birer eseri Konya İl Halk kütüphanesinde açıldı.

Sergi, Anadolu Fotoğraf Derneği Genel Başkan yardımcısı Muammer Ulutürk’ün selamlama konuşmasıyla açıldı.  Ardından söz alan genel başkan Hamit Yalçın, TYB Konya Şubesine ev sahipliği sebebiyle teşekkür ederek, 2011 yılında Türkiye’nin en büyük karma fotoğraf sergisini 12 ilde ve yurt dışında İtalya’da açtıklarını, ikinci büyük karma sergisini de Safranbolu ve Osmaniye’den sonra TYB Konya Şubesi’nin ev sahipliğinde Konya’da fotoğrafseverlerle buluşturmaktan mutlu olduklarını ifade etti.

TYB Konya Şubesi Başkan vekili ve NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu,  Konya Basın Enformasyon İl Müdürü Uz. Cemil Paslı,  Anadolu Fotoğraf Derneği Başkanı Hamit Yalçın, Kültür Sanat Adamları ve Turizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, Aliya İzzet Begoviç Camii Derneği Başkanı İbrahim Günay, Eğitim Bir-Sen Konya 2 nolu Şube Başkanı Metin Şenol, Fotoğraf sanatçıları, Yazarlar, basın mensupları ve sanatseverlerin katıldığı serginin açılışını Eski Tarım Bakanı Sami Güçlü, Konya Büyükşehir Belediyesi basın yayın ve halkla ilişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ve TYB Konya şubesi Başkan Vekili Hayri Erten yaptı. Sergi hafta içinde de İl Halk Kütüphanesinde ziyaret edilebilecek.

Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ: “Ölüm gerçektir, en son ölecek olan sanattır.”

Sergi açılışında konuşan Eski Tarım Bakanlarından Prof. Dr. Sami Güçlü; “Dünya birçok şeyin bir anda olduğu bir zamanı yaşıyor. Sanat ölüm kadar gerçektir. Ölüm her şeyi bir anda yok edebilir. Ama yok edeceği en son şey sanattır. En çok ihtiyacımız olan şey de düşünce ve sanattır.”dedi.

Türkiye’nin en seçkin yetmiş dört fotoğraf sanatçısının eserlerinden oluşan sergide Anadolu’da Yaşam mozaiğinin en güzel örnekleri sergilendi.

Sergide eserleriyle  yer alan fotoğrafçılar:

Akın Acar, Arif Avize, Arif Terzioğlu, Ata Yakup Kaptan, Bahman Zohouri, Behiç Günalan, Bekir Tuğcu, Belma Arslan, Birgül Erken, Canan Yaşar, Cansel Özoğul, Cemal Sepici, Cemil Şahin, Cihan Karaca, Deniz Seyran, Emre Bostanoğlu, Enver Manço, Enver Şengül, Ergün Karadağ, Erhan Uçar, Feyzullah Tunç, Galip Çetiner, Güler Ertan, Hakan Tokuç, Hamit Yalçın, Hasan Uçar, Haşmet Bahadır, Hatice Şinik, Hayrettin Kırdı, İbrahim Duman, Kahraman Bekçili, Kemal Gönen, Levent Yavuz, Leyla Emektar, Lutfi Özgünaydin, Mehmet Müsebbih Ergin, Memduh Ekici, Metin Diken, Mikdat Besni, Mine Evren Ertuğrul, Muammer Ulutürk, Murat Demirtaş, Murat Topal, Mustafa Binol, Mustafa Bülbül, Mustafa Demirbaş, Mustafa Gökmuharremoğlu, Mustafa Sabri Türkay, Mustafa Şahbaz, Nazim Tetik, Nesrin Ateş, Nevzat Çakır, Nilay Akbulut, Ömer Abali, Ozan Sağdıç, Özdemir Yılmaz, Özkan Olcay, Özlem Gün Bingol, Prof. Sabit Kalfagil, Ragıp Sarı, Salim Şimsek, Sami Uçan, Savaş Şener, Seçil Tozan, Şenol Erdener, Suat Cumali Güngör, Tahir Uzun, Tayfun Çiftçi, Tevfik Arıkan, Tufan Bilir, Tuna Akçay, Veli Dölek, Zarif Nuhut ve Zeliha Begöz.

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim