• İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

TYB Konya Şubesi Cahit Zarifoğlu’nu unutmadı

TYB Konya Şubesi Cahit Zarifoğlu’nu unutmadı
TYB Konya Şubesi “Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği”nin on ikincisini düzenledi. Selçuklu Belediyesi’nin katkı verdiği etkinlikte çocuklara, Zarifoğlu’nun Katıraslan kitabı hediye edildi

TYB Konya Şubesi “Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği”nin on ikincisini düzenledi. Selçuklu Belediyesi’nin katkı verdiği etkinlikte çocuklara, Zarifoğlu’nun Katıraslan kitabı hediye edildi

 

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi’nce her yıl Haziran ayında şair Cahit Zarifoğlu anısına düzenlenen Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği’nin 12.’si, Kültür Park Amfi Tiyatro’da yoğun katılımla gerçekleşti. Osman Bozdemir ve Vural Kaya tarafından hazırlanan Şenlikte, Zarifoğlu’nun Katıraslan kitabının yanı sıra, çeşitli hediyeler,  topaç ve elma şekeri çocuklara dağıtıldı. Enes Savaş’ın sunumuyla gerçekleştirilen programda TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu çocuklarla bir araya gelerek Zarifoğlu’nu anlattı. Köseoğlu konuşmasında “Çocuk edebiyatı deyince bizlerin bizim gibi düşünenlerin aklına ilk gelen isimlerden biridir Cahit Zarifoğlu. Zarifoğlu'nu çocuk edebiyatında öne çıkaran olay, sanatının doruk noktasında iken çocuk kitabı yazmış olmasıdır. Zarifoğlu inancı gereği, şairliğinin yanında çocuğu öncelemiş ve çocuklar için kitap yazmıştır. Bu çaba onun bir meselesi olduğunu göstermektedir. Zarifoğlu'nun meselesi; savunduğu, inandığı düşünce ve dünya görüşünün tekrar yeni nesiller üzerinde ortaya çıkacağı beklentisidir. Bu beklenti hepimizin beklentisidir. Bu uğurda 12 yıldır durmadan Cahit ağabeyi anıyor ve anlatıyoruz. Buradan programımıza katkı veren başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere Selçuklu Belediyesine, katılımcı okullarımıza ve emeği geçen herkese teşekkürü bir borç bilirim” dedi.

ŞENLİK RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU

Çok sayıda çocuğun anne ve babasıyla birlikte katıldığı şenlik, renkli görüntülere sahne oldu. Özel Armağan İlköğretim Okulu ve TYB Konya Çocuk Kulübü öğrencilerinin İstiklal Marşımızın on kıtasını da okumasıyla başlayan şenlik,  Mustafa Karaciğan İlköğretim Okulu 3. sınıf izcilerinin öğretmenleri Emine Altınışık rehberliğinde Zarifoğlu’nun şiirlerini işaret diliyle okuması ve kısa tiyatro gösterisiyle devam etti. Özel Model İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencilerinden oluşan mehter takımı dinleyenleri kös sesleriyle coştururken Özel Armağan İlköğretim Okulu 1-A sınıfı öğrencilerinin Silifke yöresine ait halk oyunu izleyicilerden büyük beğeni topladı. Daha sonra sahne alan Meram Gödene TOKİ İmam Hatip Ortaokulu İlahi Grubu seslendirdiği ilahilerle programa ayrı bir hava kattı. Çocuklarla Konya’nın unutulmaya yüz tutan oyunlarının oynandığı programın sonunda sevgi, dostluk ve kardeşliğin hâkim olduğu bir dünya temennisiyle ettikleri dua ve uçurdukları balonlar programa damgasını vurdu.

 

malik.jpg

Bu haber toplam 1069 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim