• İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

TYB kuruluşunun 40. yılında 40 ödül verdi

TYB kuruluşunun 40. yılında 40 ödül verdi
İSTANBUL (AA) - Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) kuruluşunun 40. yılında, kültür ve sanat dünyasına eserleriyle iz bırakan 40 isme ödül verdi.

Mehmed Doğan, Fuat Başar, Ümit Meriç, Erol Sayan, Hasan Çelebi, Emin Işık, İlhami Atalay, Nurhan Atasoy, Ara Güler, Devrim Erbil, Beşir Ayvazoğlu, Alaaddin Yavaşça ve Amir Ateş'in aralarında yer aldığı, kültür ve sanat dünyasına eserleriyle iz bırakan 40 kişi TYB tarafından ödüllendirildi.

 
TYB İstanbul Şubesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Daire Başkanlığı iş birliğiyle İBB Kültür AŞ. tarafından düzenlenen, "40. Yıl Vefa Gecesi" programı, Fatih'teki Ali Emiri Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.
 
Ödül töreninin açılışında konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB'nin 1978 yılında kurulduğunu hatırlatarak, Türkiye'deki sanatsal boşluğu doldurmak amacıyla ülkenin birçok şehrinde kültür ve sanat etkinliği düzenlediklerini aktardı.
 
Arıcan, programın başlığından yola çıkarak, vefanın en önemli erdemlerden biri olduğuna işaret ederek, "(Vefa) iyiliğin kadrini ve kıymetini bilmek. Toplumu adına, toplum için, milleti için yapılmış bu fedakarlığı, bu emeği, bu güzelliklerin hatırlanması ve anılması kadar herhalde daha güzel bir şey olmasa gerek. Bizler zaten çok büyük ödüller vermiyoruz. 37 yıldır verdiğimiz TYB ödülleri var. O da çok değerli bir ödül. Orada da bir kadir kıymet bilme faaliyeti icra ediliyor aslında." diye konuştu.
 
TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da TYB adına bugüne kadar emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Savaş döneminin kahramanları olduğu gibi, sulh döneminin de kahramanları vardır. Sulh döneminin kahramanları yaşadığı dönemi aydınlatan sanatçılarımız, yazarlarımız, alimlerimizdir. Onlar olmasaydı bu topraklar çorak kalacaktı." ifadelerini kullandı.
Bu haber toplam 1557 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim