• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

TYB Şeref Başkanı Doğan, Malazgirt Kaymakamı Yalçın’ı Ziyaret etti

TYB Şeref Başkanı Doğan, Malazgirt Kaymakamı Yalçın’ı Ziyaret etti
“IV. Tarihî Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni” için Malazgirt’te bulunan Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, 21.08.2019 tarihinde Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette, üç gün devam eden “Tarihî Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni” sempozyumuna katkı ve katılımı için Kaymakam Yalçın’a teşekkür eden Doğan, TYB’nin faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi.

Kaymakam Emre Yalçın da yaptığı konuşmada ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Urartulardan Osmanlı’ya bir çok medeniyetin izlerini taşıyan Türklerin Anadolu’ya girişinin kapısı ve “Anadolu’nun tapusu” olarak nitelendirilen Malazgirt’te, zaferin 948. yıldönümü hazırlıklarının yoğun şekilde devam ettiğini belirten Kaymakam Emre Yalçın, “ Malazgirt’i iyi anlamalıyız, genç kuşaklara iyi anlatmalıyız. Buna ihtiyacımız var. Bu konuda ilmi çalışmalar yapıldı, hâlâ yapılıyor. Türkiye Yazarlar Birliği’ne teşekkür ediyorum. Ülkemizin önemli üniversitelerinden akademisyenler, bilim adamları ve tarihi roman yazarları ilçemizde bir araya getirerek Malazgirt Savaşı’nın nedenlerini, sonuçlarını ve günümüze yansımalarını konuştular. Faaliyete katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Doğan’la birlikte ziyarete ; Malazgirt Belediye Başkanı Cengiz Altın, TYB Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Enes Kala, Mali Sekreter Fatih Gökdağ, TYB Vakfı 2. Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, danışman Ferhat Koç, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Kurtoğlu ve Mahmut Erdemir, İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı, akademisyenler ve yazarlar katıldı.

Ziyaretin sonunda Malazgirt Kaymakamı Emre Yalçın, günün anısına TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan’a işlemeli tabak hediye etti.

1-046.jpg3-044.jpg

Bu haber toplam 2735 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim