• İstanbul 23 °C
  • Ankara 24 °C

TYB ve MEB’den iş birliği

TYB ve MEB’den iş birliği
TYB ile MEB iş birliği protokolü imzaladı. Protokol sayesinde, sosyal kültürel etkinlikler ve çeşitli kurslar düzenlenecek, gençlere okuma sevgisinin ve alışkanlığının kazandırılmasına yönelik programlar yapılacak.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) ile Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü (HBÖGM) arasında iş birliği protokolü imzalandı.

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ve HBÖGM Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül’ün birlikte imzaladığı protokol “Sosyal kültürel etkinlikler, dil kursları, gençlere okuma sevgisinin ve alışkanlığının kazandırılması ve çeşitli kurslar düzenlenmesini” içeriyor.

TEMSİL GÜCÜ YÜKSEK

Geçtiğimiz Cuma günü imzalanan protokol sosyal kültürel etkinlikler, dil kursları, gençlere okuma sevgisinin ve alışkanlığının kazandırılması ve çeşitli kurslar düzenlenmesini içeriyor. HBÖGM makam odasındaki imza töreninde bir konuşma yapan Musa Kazım Arıcan, TYB’nin büyük şehirlerde kurulu 15 şubesi, şair, yazar, ilim ve fikir adamlarından oluşan 2 bin 500 üyesiyle alanında temsil gücü yüksek bir kuruluş olduğunu belirtti.

40 YILDIR HİZMET EDİYORUZ

Türkiye’ye 40 yıldır kültür, sanat, edebiyat ve düşünce alanında hizmet ettiklerini belirten Arıcan, “Dilimizi, kültürümüzü, sanatımızı, edebiyatımızı “yerli ve milli” bir anlayışla daha da ileriye taşımak için kamu kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları ve meslek kuruluşlarıyla iş birliği yapıyoruz” diye konuştu.

“BAKANLIK OLARAK İŞ BİRLİĞİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Genel Müdür Mehmet Nezir Gül de yaptığı konuşmada, eğitim süreciyle kazanılan becerilerin hem bireyin hayat kalitesini artırdığını hem de toplumun refahını ve demokratik gelişimine katkıda bulunduğunu ifade etti. Bakanlık olarak bu tür iş birliklerini önemsediklerini belirten Gül sözlerini şöyle sürdürdü, “Eğitim politikasındaki önceliğimiz; tüm öğrencilerimizin sorumluluk sahibi, problem çözme ve karar verme becerileri gelişmiş, ülkesi ve milleti için fedakârlıkla çalışan bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. TYB ile yaptığımız bu protokolün eğitimin niteliğinin arttırılmasına katkılar yapacağına inanıyorum.”

İş birliği protokol törenine; TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, TYB Vakfı 2’nci Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz,  Genel Sekreter Dr. Muhammed Enes Kala, Mali Sekreter Fatih Gökdağ, Başkan danışmanı Ferhat Koç, Genel Sekreter Yardımcısı Yunus Emre Aydınbaş, yönetim kurulu üyesi Mahmut Erdemir ve TYB İdari İşler Müdürü Mustafa Ekici katıldı. 

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

Bu haber toplam 939 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim