• İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

TYB Yazarlık Okulu'nda yeni dönem başladı

TYB Yazarlık Okulu'nda yeni dönem başladı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Türkiye’de ilk kez yazarlığın okulunu açan edebiyatçı” olarak tanımladığı TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, 23. dönem 'Yazar Okulu-Yazarlığa Hazırlama Semineri'ni başlattı.

20 yıldır, okumaya yazmaya meraklı gençlere, yazarlık kursları veren Doğan, 16 Şubat 2019 tarihinde, Türkiye Yazarlar Birliği Mehmed Akif Divanı'nda "Yazar Okulu" öğrencilerine dönemin ilk dersini verdi.

Gençlerin büyük bir ilgi ile dinlediği seminerde konuşan Doğan, yazar olmanın temelinin yazmaktan ziyade çok okumaktan geçtiğini, Mehmet Akif Ersoy, Nurettin Topçu, Peyami Safa, Yahya Kemal Beyatlı gibi edebiyatımızın önemli isimlerinin eserlerini tavsiye etti. Konuşmasında, ünlü yazarların metinlerinden ve şiirlerinden örnekler veren Doğan, bu eserlerin arka planını, yazma tekniklerini, olayların kurgulanışını, hayal edilen olayları ve kişileri doğru, anlaşılır, etkili ve sistematik bir şekilde kâğıda dökmenin önemini anlattı.

Doğan, ilerleyen günlerde temel yazarlık derslerinin yanında uygulamalı metin yazma, bu metinler üzerinde değerlendirme ve yorumlamaya dayalı eğitimin devam edeceğini belirtti. On haftalık uygulamalı yazar okulundaki dersler Cumartesi günleri 13.30-15.00 saatleri arasında gerçekleşecek. Dönemin sonunda başarılı öğrencilere sertifika verilecek. Yazar okulunun açışında konuşan TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB’nin 40 yıldır devam eden kültür, düşünce ve edebiyat faaliyetlerinin içinde yazar okulunun da önemli bir yeri olduğunu, Doğan’ın 20 yıldır ısrarla takip ederek bugünlere gelmesini sağladığı, sayısız öğrenci yetiştirdiği yazar okulu seminerlerinin farklı sivil toplum kuruluşları ve ehil olmayan kişilerce her fırsatta taklit edildiğini ifade etti.

Anadolu Gazetesi

Bu haber toplam 756 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim