• İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

“TYB Yazma konusunda bize yol gösterdi cesaret verdi”

“TYB Yazma konusunda bize yol gösterdi cesaret verdi”
Mehmet Narlı genç yazarlara “Edebiyat, Gerçeklik ve Kurgu” konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Yalova’da Harb-İş Sendikası Sosyal tesislerinde üç gündür devam eden kurultayın son gününde; Türkiye Yazarlar Birliği’nin 2007 yılında inceleme dalında “Şiir ve Mekân” kitabından dolayı yılın yazarı ödülünü verdiği Mehmet Narlı genç yazarlara “Edebiyat, Gerçeklik ve Kurgu” konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Sanat ve yalan arasında zorunlu bir ilişki olduğu kanısının eskiden beri var olduğunu ve şiirde, hikâyede, söylenilene ve gösterilene “yalan” denilemeyeceği, ona “kurmaca gerçeklik şeklindeki kabulün de yeni olmadığını söyleyen Narlı, bu arada “abartılmış gerçeklik” ve “alternatif gerçeklik” şeklinde, insanları, yalanın aslında yalan olmadığını inandırmaya çalışan zihin yönlendirici odakların ortaya çıktığını söyledi.

Narlı sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel olarak üç kelime-kavram var elimizde; gerçek, kurmaca ve yalan. Bunların ne olduğu konusunda bir tanım yaparsak mesele hallolur mu? Hayır olmaz. Çünkü her üç kelimenin köken ve anlam olarak bir yığın akrabası var.”

Mehmet Narlı’ nın konuşmasından sonra, kurultayın genel bir değerlendirilmesi yapıldı.

TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan yaptığı konuşmada, “Türkiye’nin dört bir tarafından gelen okuyan, düşüneni fikir üreten ve yazan siz değerli gençlerle üç gün boyunca birlikte olduk. Sorunları ve çözüm önerilerini konuştuk. Günümüz edebiyatının önemli isimlerini dinlediniz. Burada bulunduğunuz sürede umarım iyi intiba ve yazma konusunda sizde var olan yeteneğinizi daha da ileriye taşıma kararlılığı ile dönüyorsunuzdur. Birinci kurultayda oluğu gibi bu kurultayda da tüm konuşulan konular, yapılan öneriler kitap halinde yayınlanacaktır. Katkı ve katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Daha sonra TYB Vakfı Başkan Yardımcısı İbrahim Ulvi Yavuz, Yazar Mehmet Narlı, yönetim kurulu üyeleri Mahmut Erdemir ve Mehmet Kurtoğlu, başkan danışmanı Ferhat koç  kurultaya ilişkin görüşlerini paylaştılar.

Genç yazarlar ise yaptıkları konuşmada, şiir, roman, hikâye ve öykü yazan bu alanlarda büyük başarılar elde etmiş yazarlarla birlikte olmaktan onları dinlemekten büyük bir keyif aldıklarını, okuma ve kalıcı yazılar yazma konusunda usta kalemlerin tavsiyelerinin kendilerine bir kapı açtığını belirttiler. Kurultayın iki yılda değil de her yıl düzenlenmesini gerektiğini söyleyen gençler, TYB’ nin yazma konusunda kendilerine bir yol yöntem önerdiğini, yol gösterdiğini ve cesaretlendirdiğini söyleyerek kurultayı gerçekleştirdiği için Türkiye Yazarlar Birliği yöneticilerine de teşekkür ettiler.

Kurultayın bitiminde, 40 genç yazarın katılım belgelerini TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan verdi.

12.09.2018

82089130-c961-44fb-8f0e-0eeb23c199c9.jpg7a301dd0-b36d-41e1-b647-370fdd3d4b2a.jpg

Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim