• İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C

TYB'de “Dîvân-ı Hikmet Okumaları”

TYB'de “Dîvân-ı Hikmet Okumaları”
Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde düzenlenen ve Dr. Hayati Bice tarafından yürütülen “Yesevî-Han Meclisi” (Dîvân-ı Hikmet Okumaları) programı devam ediyor.
yeseviHABER

Türkiye Yazarlar Birliği bünyesinde düzenlenen ve Dr. Hayati Bice tarafından yürütülen  “Yesevî-Han Meclisi” (Dîvân-ı Hikmet Okumaları) programı devam ediyor.

Program çerçevesinde Ahmed Yesevî’nin Dîvân-ı Hikmet eserini Türkiye Türkçesi’ne aktaran Dr. Hayati Bice tarafından Yesevî hikmetleri ekseninde Pîr-i Türkistan Ahmed Yesevî’nin hayatı, menkıbeleri, Yesevîlik yolunun günümüze kadar süren etkileri dile getiriliyor. Serbest sohbet kısmında ise soru-cevap

şeklinde tasavvuf, bugünün sorunlarına tasavvufî çözümler, günümüz insanının manevi arayışlarına tasavvufî geleneğin sunduğu imkânlar tartışılıyor.

14 Ocak 2011 Cuma günü düzenlenecek programın konusu:  “Yesevî’nin Mürşidleri: Dîvân-ı Hikmet’te Mürşid ve İrşad” olarak belirlendi.

Katılımın serbest ve ücretsiz olduğu “Dîvân-ı Hikmet Okumaları” programı Türkiye Yazarlar Birliği’nin Kızılay’daki yeniTYB Kültür  Merkezi’nde (Sümer-1 Sk. Nu. 11 Kat:5 Kızılay-Ankara) Cuma günleri saat: 18.30-19.30 arasında düzenleniyor. “Dîvân-ı Hikmet Okumaları” programı her Cuma akşamı düzenlenecek oturumlarla Haziran ayına kadar sürdürülecek.

***

Dr. Hayati Bice Kimdir?

1959 yılında Tokat'ta dünyaya geldi. Yüksek öğrenimini Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yaptı. (1982). Uzman doktor olarak çeşitli kamu kurumlarında ve özel sağlık sektöründe görev yaptı. Halen T.C. Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nda çalışmaktadır.

1994–1995 öğretim yılında Uluslararası Ahmed Yesevî Türk-Kazak Üniversitesi'nde görev alarak “Yesevilik Bilgisi” dersleri verdi.

Tıp alanındaki ve sosyokültürel konulardaki birçok araştırma ve incelemesi çeşitli bilim ve kültür dergileri ile gazetelerde yayınlandı.

Yayınlanan Eserleri: Dîvân-ı Hikmet  [TDV yayını-5.baskı 2009], “Kafkasya'dan Anadolu'ya Göçler” [TDV yayını-1989], “Ahmed Yesevî Türbesi”[T.C.Kültür Bakanlığı yayını-1991] ve “İşaret Taşları”[İnsan yayınları-2006], “Türk Yurtları Üzerine Notlar”[Bilgeoğuz yayınları, 2010] “Antimikrobial Tedavi Rehberi [1991]”,”Annenin Rehberi” [TDV yayını -8.baskı- , 2010].

Bu haber toplam 784 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim