• İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

TYB’de “Erdem Bayazıt” Konuşuldu

TYB’de “Erdem Bayazıt” Konuşuldu
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi 2017 etkinlikleri bütün hızıyla devam ediyor. TYB Konya şubesi tarafından vefatının 10. yılında Erdem Bayazıt anma programı yapıldı.
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenlediği programa konuşmacı olarak katılan Sakarya İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüseyin Yorulmaz ve Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Osman Sarı, Erdem Bayazıt ile olan hatıralarını ve onun çalışmaları ile ilgili bilgiler aktardılar.
TYB Konya Şube Sekreteri Yazar Duran Çetin’in koordine ettiği programda önce söz alan Hüseyin Yorulmaz, konuşmasında Erdem Bayazıt’ın edebi yolculuğu ve Kahramanmaraş’ta yaptığı edebi faaliyetleri anlattı. Dergilerdeki edebi serüvenin yol alış hikâyesiyle bir döneme damga vuran ve halen etkisini sürdüren o akımın nasıl neşv-ü nema bulduğunu aktardı. Yorulmaz, erdem Bayazıt’ı anlatırken aynı zamanda yedi güzel adamın diğer isimleri arasında yer alan Rasim ve Alaaddin Özdenören, Cahit Zarifoğlu ve Akif İnan üzerinde de durulması gerektiğini ifade etti. Daha sonra şöyle dedi: Erdem Bayazıt, bir şair olduğu kadar aynı zamanda bir eğitimci, teşkilatçı ve kültür adamıdır. Hepsinden önemlisi Erdem Bayazıt bir neslin ağabeyidir. Uzun bir dönem bir nesle ağabeylik yapmıştır.  
Osman Sarı, Mevlana’dan şiir okuyarak başladığı konuşmasına Erdem Bayazıt’ın kendi adının Mevlana ile birlikte anılmasından mutluluk duyacağını ifade ederek sürdürdü. Kahramanmaraş kökenli o dönem edebiyatçılarının hukuk kökenli olmasının temelindeki gerçekleri anlatırken, Erdem Bayazıt’ın kendisinin de hukukçu olması için yol gösterdiğini ifade etti. Erdem Bayazıtı’n önemli özelliklerinden birinin gençleri yönlendirmesi olduğunu söyleyen Sarı, onun gençlerle birebir ilgilendiğini ifade etti. Kendisini Fethi Gemuhluğolu’na onun gönderdiğini, iş bulma ve imkân sağlama açısından yardımcı olduğunu anlattı. Gençlerle sohbet eden Bayazıt’ın bir nesle ağabeylik yapması önemlidir. Erdem Bayazıt bir siyasetçi değil bir gençlik lideridir. Gençleri toparlayan, onlara bilinç aşılayan insandır.
Konuşmacılara programa katılım belgelerini Konya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu ve Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve TYB Konya Şube Başkan Yardımcısı Ahmet Çaycı takdim etti. Takdim sırasında konuşan Ahmet Köseoğlu, yaz ayında bile devam eden TYB Konya Şubesi faaliyetlerinin takdire şayan olduğunu ve yaz tatili sebebiyle Konya’ya gelenlerin bunlardan istifade ettiğini ifade etti. Köseoğlu, Erdem Bayazıt gibi şahsiyetlerin genç kuşaklara örnek karakterler ve rol model olduklarını söyledi. 
Programı düzenleyen Duran Çetin bir sonraki hafta, 14 Temmuz 2018 cumartesi günü, ‘Çocuk Edebiyatı’ paneline Duran Çetin, Bestami Yazgan ve Yusuf Dursun’un katılacağını söyleyerek programa tüm Konyalıları davet etti.
erdem-bayazit-1.jpgerdem-bayazit-5.jpgerdem-bayazit-2.jpgerdem-bayazit-4.jpg
Bu haber toplam 760 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim