• İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

TYB’den Erdem Bayazıt’a Özel Program

TYB’den Erdem Bayazıt’a Özel Program
Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile Küçükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği programla Türk edebiyatının usta şairlerinden biri olan Erdem Bayazıt, ölümünün 7’nci yılında özel bir programla anılacak.

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) İstanbul Şubesi ile Küçükçekmece Belediyesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği programla Türk edebiyatının usta şairlerinden biri olan Erdem Bayazıt, ölümünün 7’nci yılında özel bir programla anılacak.

 

Edebiyat dünyasında Yedi Güzel adamdan biri si olarak da bilinen Erdem Bayazıt ölümünün 7’nci yılında mezarı başında anılacak. Türkiye Yazarlar Birliği İstanbul Şubesi ve Küçükçekmece Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek program kapsamında Erdem Bayazıt’ın Eyüp Sultan Mezarlığı’ndaki kabri başında Kur’an-ı Kerim  okunup dualar edilecek.

 

5 Temmuz Pazar günü saat 15.00’da Eyüp Sultan Mezarlığı’ndaki anma programının ardından saat 17.00’da TYB İstanbul Şubesi’nin bulunduğu Kızlarağası Medresesi’nde Erdem Bayazıt’ın anlatılacağı bir panel ve şiir dinletisi gerçekleştirilecek. Ayrıca programa katılacak olan Erdem Bayazıt’ın çocukları da babalarıyla ilgili anılarını paylaşacaklar.

 

Gazeteci Bünyamin Yılmaz’ın yöneteceği oturumda; Muzaffer Doğan, Recep Garip, Hüseyin Akın ve Doç. Dr. Hüseyin Yorulmaz konuşmacı olarak katılacak. Panelde, Erdem Bayazıt’ın düşünce dünyası, şiir anlayışı, düz yazıları, hayata bakışı ve hatıraları ele alınacak. Daha sonra da şairler; Adem Turan, Ayşegül Ünal, Ferman Karaçam, Bestami Yazgan, Selvigül Kandoğmuş Şahin, Şakir Kurtulmuş, Yusuf Tosun ve Ünsal Ünlü Erdem Bayazıt’ın sevilen şiirlerini okuyacaklar. 

11411902_862487203800357_3298351216822091002_o.jpg

Bu haber toplam 2102 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim