• İstanbul 20 °C
  • Ankara 13 °C

TYB’li Gençler Yazıcıoğlu’nu unutmadı

TYB’li Gençler Yazıcıoğlu’nu unutmadı
BBP eski Genel Başkanı merhum Muhsin Yazıcıoğlu, vefatının 9. yılında Genç TYB’nin düzenlediği bir panelle anıldı.

24 Mart 2018 tarihinde Genç Kahvede düzenlenen Elif Aydınbaş’ın yönettiği programa yazar-şair Dr. Lütfi Şehsuvaroğlu ve araştırmacı – yazar Hakkı Öznur konuşmacı olarak katıldılar.

Mehmet Akif Ersoy’u çok severdi

Yazıcıoğlu’nu öğrenim için Ankara’ya geldiği 1972 tarihinden itibaren ülkücü hareketin içinde yer alan, vatan sevdalısı, cesur bir Anadolu genci olarak anlatan Şehsuvaroğlu, zaman zaman hatıralarla süslediği konuşmasında şunları söyledi:

“Öncelikle belirtmem gerek. Muhsin Yazıcıoğlu'nun gençlik yıllarında başlayıp daha sonrada devam eden yaşamında Mehmet Akif Ersoy'un yeri başkaydı. Sadece İstiklal Marşı'nın yazarı olduğu için değil; yaşamı ve İslami duyarlılığından dolayı kendine yakın buluyordu. Üstelik her ikisi de veterinerlik okulunda okumuşlardı.”

Ashab-ı kehf delikanlısı

Yazıcıoğlu için yazdığı “ashab-ı kehf delikanlısı” şiirini de okuyan Şehsuvaroğlu, konuşmasında, “O bizim başkanımızdı. Mücadeleyle geçen çileli yaşamını milletine adadı. Büyük siyasi kişiliğinin yanında iyi bir aile reisi, iyi bir baba, iyi bir oğul olduğunu ifade etmek istiyorum” dedi.

Hakkı Öznur’da yaptığı konuşmada, Yazıcıoğlu’nun 40 yıllık siyasi yaşamını ve mücadelesini anlattı.

Milletin değerlerine sahip çıktı.

“55 yıllık ömrüne bin yıl sığdıran Yazıcıoğlu, bin yıllık terkibin peşinde koştu” diye konuşan Öznur sözlerini şöyle sürdürdü:

“ Muhsin Başkan’ın durduğu yer, Anadolu’nun bin yıllık tarihinden süzülen değerler dünyasıydı. Hep ‘Anadolu kimliği’ ile hareket etti. Millî ve manevi değerleri savundu, milletin değerlerine sahip çıktı. Milletin inançlarına, değerlerine saldıran, savaş açanlara karşı, hep milletinin yanında yer aldı. 40 yıllık siyasi yaşamı boyunca üstünlerin hukukunu değil, hukukun üstünlüğünü savundu. Yakın politik tarihimizde yer alan olaylara göstermiş olduğu tavırlar O’nun bir bilge lider oluşunu ve ülkücü duruşunu göstermektedir. İlkeli, seviyeli, tutarlı, demokratik bir siyaset çizgisine sahipti.”

Panele, TYB Genel Mali Sekreteri Ahmet Fatih Gökdağ, TYB Gençlik birimi ve Yazıcıoğlu’nu seven çok sayıda vatandaş katıldı.

dzh9pu3x0aamxm6.jpgdzh9pu2waaa5xg1.jpgdzh9pu5wsaa5jvg.jpg

Bu haber toplam 2414 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
    UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
    Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Türkiye Yazarlar Birliği | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz. Sitede yayınlanan yazıların sorumluluğu yazarlarına aittir.
Tel : 0312 232 05 71 - 72 | Faks : 0312 232 05 71-72 | Haber Scripti: CM Bilişim